Dokumentärfilm

toppbild_webb_bred5

Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? Då kan du ägna en del av skollovet åt att göra en dokumentärfilm! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion.

VECKOSCHEMA:

MÅNDAG

Vi börjar veckan med att diskutera dokumentärfilmsproduktion och vad som skiljer det från en vanlig filmproduktion. På eftermiddagen tittar vi på några bra exempel och analyserar vad det är som gör dem bra.

TISDAG

Ni delar in er i grupper och får i uppdrag att göra en dokumentärfilm om det ämne ni valt i er grupp. Därefter får ni veta hur ni planerar upp arbetet och börjar göra en playbook om er berättelse.

ONSDAG

På förmiddagen arbetar ni med att finjustera er playbook och börjar sedan filma scener utifrån den planering ni har gjort.

TORSDAG

Vi justerar vår playbook och filmar de sista scenerna. Därefter ägnar vi eftermiddagen åt att börja klippa filmen.

FREDAG

Vi fortsätter att klippa färdigt filmen och ljudsätta den.  Klockan 14 visas filmerna för föräldrar och vänner.

INFO & ANMÄLAN:

PRIS: 1 295 kr. 

TIDER: 9-15 i 5 dagar (bemannat 8 – 16)

NÄR: Anmälan stängd

VEM: Från 8 år med minst 10 och max 20 deltagare

PLATS: I Cool Minds lokaler på Stadiongatan 40b i Malmö

MAT: Frukost, fika, frukt och dryck ingår. Lunch ingår inte men korv, panini, toast eller hamburgare kan köpas till för 50% av ordinarie pris. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

ANMÄLAN SENAST 1 VECKA INNAN KURSSTART:
BOKA SKOLLOVKURS

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.