Intro till Arduino

Cool-Minds-Arduino

Lär dig programmering och elektronik med Arduino!

Är du intresserad av både elektronik och programmering? Då är detta kursen för dig! Med hjälp av Arduino, en så kallad open source elektronikplattform, kan du på ett begripligt och enkelt sätt lära dig om både elektronik och programmering. Du kommer också få välja och genomföra ett eget spännande projekt!

VECKOSCHEMA:

MÅNDAG

Vi inleder veckan med att lära oss om plattformen, hur man installerar och använder den och hur man förbereder den för allt vi ska göra under veckan.

TISDAG

Vi bygger vår första elektroniska krets och konstruerar vårt första egna program.

ONSDAG

Vi bygger en helt egen “ljusshow”. Detta kräver att man arbetar med både elektronik och programmering så vi måste lära oss allt vi lärt oss tidigare. Vi börjar också arbeta med IF- och ELSE-kommandon och får lära oss hur vi kan använda detta i våra olika projekt.

TORSDAG

Vi kikar på olika projekt och barnen får välja och börja på ett av dessa. Resten av dagen jobbar vi på våra projekt.

FREDAG

Du använder förmiddagen för att finputsa ditt projekt, gör en kort beskrivning och gör spelet färdigt för att presenteras. Klockan 14 presenterar vi våra projekt och vad vi har lärt oss för föräldrar och vänner.

INFO & ANMÄLAN:

PRIS: 1 995 kr.

TIDER: 9-15 i 5 dagar (bemannat 8 – 16)

NÄR: Anmälan öppnar till Påsklovet

VEM: Från 8 år med minst 10 och max 20 deltagare

PLATS: I Cool Minds lokaler på Stadiongatan 40b i Malmö

MAT: Frukost, fika, frukt och dryck ingår. Lunch ingår inte men korv, panini, toast eller hamburgare kan köpas till för 50% av ordinarie pris. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

ANMÄLAN SENAST 1 VECKA INNAN KURSSTART:
BOKA SKOLLOVKURS

LADDA NER PDF: 16-11168_coolmind_arduino

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.