Cool Minds Malmös lek- och kunskapsland för barn och ungdomar

ROBOTÄLSKARE, PROGRAMMERARE ELLER DETEKTIV?

ALLA HAR KUL PÅ COOL MINDS!

På Cool Minds kan du ha kalas, gå kvällskurser, lära dig saker på lovet eller bara slinka in och göra något kul på helgen. Här finns massor av roliga aktiviteter inom kemi, biologi, teknik, elektronik, IT, programmering och film. Allt både lekfullt och lärorikt!

Skrolla ner för att se vårt kompletta utbud av kalas, drop in och kurser. 

KALAS

Fira födelsedagen på Cool Minds! Hos oss kan du ha kalas som är både roliga och lärorika. Vad sägs om ett programmeringskalas eller ett CSI-kalas där du undersöker en brottsplats och listar ut vem som är tjuven? Givetvis ingår mat och engagerade kalasvärdar!

Skapa ett eget datorspel som ni sedan kan spela hemifrån. Att lära sig grunderna i programmering är den bästa presenten!

Lös en gåta som en riktigt detektiv! Undersök fingeravtryck, kolla blodprov och hitta ledtrådar. Kan ni lista ut vem som gjorde det?

Fira med att göra en egen film! Skriv manus, filma och redigera. Sminka, klä ut er och ta plats framför eller bakom kameran.

Barnen samlas kring vårt VR-set och får testa ett valfritt spel. Alla får spela själva, och kan sedan samlas och titta på när vännerna spelar!

Fuktmätare eller miniorgel? Det är kalas att bygga sin egen gadget! Och det bästa är att ni får ta med den hem efteråt.

Fira födelsedagen med kompisarna genom att skapa eget slime och foam clay!

 

KVÄLLSKURSER

Fyll på kunskapsförråden med något kul. Under terminen erbjuder vi kurser på kvällstid för barn och ungdomar som vill fördjupa sig i vetenskap på ett lekfullt och inspirerande sätt. Kurserna är 1ggr/vecka och sträcker över ett antal veckor.

I denna kvällskurs får deltagarna lära sig om lera, drejning, samt olika tekniker och sätt att skapa med lera. Vi går även igenom glaseringsprocessen samt hur och varför keramiken bränns.

Lär dig mer om denna skapar- och filmkurs med Harry Potter tema!

Testa på att bygga en projektor, en egen strömkälla och din egen robot som du får ta med dig hem.

Lära dig mer om hur datorspel fungerar, designa ditt eget och lär dig hur du programmerar det.

Har du redan klarat kurs i visuell programmering och vill ta nästa steg? Välj mellan Nivå 2 och Nivå 3!

I denna intensivkurs lär vi oss att programmera HTML-kod. Den används för att skapa hemsidor!

SKOLLOVSKURSER

SKOLLOVSKURSER

Lär dig nya roliga kunskaper på skollovet och kom tillbaka efter lovet som en fullfjädrad spelkonstruktör eller med en robot du har byggt själv (kolla när vi provkör en robot HÄR). Under skolloven erbjuder vi roliga och spännande kurser för barn och ungdomar. Kurserna är på dagtid under en veckas tid och fika och en enkel lunch ingår.

Finns det något roligare än att spela datorspel? Ja, att bygga sitt eget! Under en vecka på skollovet får du lära dig mer om hur datorspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

Är du intresserad av både elektronik och programmering? Då är detta kursen för dig! Med hjälp av Arduino kan du på ett begripligt och enkelt sätt lära dig om både elektronik och programmering. Du kommer också få välja och genomföra ett eget spännande projekt!

Har du redan klarat kursen i visuell programmering och vill ta nästa steg? Lär dig programmera som proffsen gör i vår programmeringskurs i processing (JAVA)!

Lär dig om lera, drejning, samt olika tekniker och sätt att skapa med lera! Vi går även igenom glaseringsprocessen samt hur och varför keramiken bränns.

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är lovet räddat! Under fem dagar får du testa på att bygga en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med hem.

Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? Då kan du ägna en del av skollovet åt att göra en dokumentärfilm! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion.

Du har sett dom på tv, serierna där rättsläkarna undersöker brottsplatser, analyserar resultatet och hittar den skyldige. Och nu kan du själv testa hur det är att vara med i CSI! På den här skollovkursen får du lära dig mer om hur man gör en brottsplats-undersökning och hur rättsmedicinare arbetar.

Vätgasbilar, bränsleceller, sol- och vindkraft. Det händer många spännande saker när det gäller ny hållbar energi! På den här skollovkursen får du inte bara lära dig mer om hur allt fungerar, göra studiebesök på en solcellsanläggning och en vindkraftpark, du får även konstruera och bygga ett vindkraftverk!

DROP IN

På vardagseftermiddagar och helger är vår skapandeverkstad med bl. a. keramik och ljustillverkning öppen för alla. Här kan du stöpa dina egna ljus i de mest färgsprakande färger eller måla keramik som vi bränner själva i vår brännugn. Du är alltid välkommen att droppa in och våra värdar hjälper er med alla frågor. Kom med hela familjen för en stunds roligt och kreativt pyssel! 

Öppettider: Kl 12-18 under vardagar samt kl 10-19 under helg, röda dagar och lov.

Priser: 50 kr. Barn under 3 år betalar inte entréavgift. I detta ingår entré och drop in aktiviteter.

KLICKA HÄR för att hitta den fullständiga listan på vad som ingår under Drop in!

I öppna rum med stora, generösa bord i Cool Minds färger kan du ta med dig hela familjen och koppla av, koppla ner och ha en rolig och kreativ stund tillsammans:

Top