Cool Minds Malmös lek- och kunskapsland för barn och ungdomar

ROBOTÄLSKARE, PROGRAMMERARE ELLER DETEKTIV?

ALLA HAR KUL PÅ COOL MINDS!

På Cool Minds kan du ha kalas, gå kvällskurser, lära dig saker på lovet eller bara slinka in och göra något kul på helgen. Här finns massor av roliga aktiviteter inom kemi, biologi, teknik, elektronik, IT, programmering och film. Allt både lekfullt och lärorikt!

Skrolla ner för att se vårt kompletta utbud av kalas, drop in och kurser. 

KALAS

Fira födelsedagen på Cool Minds! Hos oss kan du ha kalas som är både roliga och lärorika. Vad sägs om ett programmeringskalas eller ett CSI-kalas där du undersöker en brottsplats och listar ut vem som är tjuven? Givetvis ingår mat och engagerade kalasvärdar!

Skapa ett eget datorspel som ni sedan kan spela hemifrån. Att lära sig grunderna i programmering är den bästa presenten!

Lös en gåta som en riktigt detektiv! Undersök fingeravtryck, kolla blodprov och hitta ledtrådar. Kan ni lista ut vem som gjorde det?

Fira med att göra en egen film! Skriv manus, filma och redigera. Sminka, klä ut er och ta plats framför eller bakom kameran.

Barnen samlas kring vårt VR-set och får testa ett valfritt spel. Alla får spela själva, och kan sedan samlas och titta på när vännerna spelar!

Fuktmätare eller miniorgel? Det är kalas att bygga sin egen gadget! Och det bästa är att ni får ta med den hem efteråt.

Fira födelsedagen med kompisarna genom att skapa eget slime och foam clay!

 

KVÄLLSKURSER

Fyll på kunskapsförråden med något kul. Under terminen erbjuder vi kurser på kvällstid för barn och ungdomar som vill fördjupa sig i vetenskap på ett lekfullt och inspirerande sätt. Kurserna är 1ggr/vecka och sträcker över ett antal veckor.

Lär dig mer om hur man gör en brottsplats-

undersökning och hur rättsmedicinarna arbetar.

Lär dig mer om denna skapar- och filmkurs med Harry Potter tema!

Testa på att bygga en projektor, en egen strömkälla och din egen robot som du får ta med dig hem.

Lära dig mer om hur dataspel fungerar, designa ditt eget och lär dig hur du programmerar det.

Har du redan klarat kurs i visuell programmering och vill ta nästa steg? Välj mellan Nivå 2 och Nivå 3!

I denna intensivkurs lär vi oss att programmera HTML-kod. Den används för att skapa hemsidor!

SKOLLOVSKURSER

SKOLLOVSKURSER

Lär dig nya roliga kunskaper på skollovet och kom tillbaka efter lovet som en fullfjädrad spelkonstruktör eller med en robot du har byggt själv (kolla när vi provkör en robot HÄR). Under skolloven erbjuder vi roliga och spännande kurser för barn och ungdomar. Kurserna är på dagtid under en veckas tid och fika och en enkel lunch ingår.

Finns det något roligare än att spela dataspel? Ja, att bygga sitt eget! Under en vecka på skollovet får du lära dig mer om hur dataspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

Är du intresserad av både elektronik och programmering? Då är detta kursen för dig! Med hjälp av Arduino kan du på ett begripligt och enkelt sätt lära dig om både elektronik och programmering. Du kommer också få välja och genomföra ett eget spännande projekt!

Har du redan klarat kursen i visuell programmering och vill ta nästa steg? Lär dig programmera som proffsen gör, välj mellan Nivå 2 eller Nivå 3!

Vätgasbilar, bränsleceller, sol- och vindkraft. Det händer många spännande saker när det gäller ny hållbar energi! På den här kursen får du inte bara lära dig mer om hur allt fungerar genom interaktiva experiment, du får även konstruera och bygga ett vindkraftverk och en solbil!

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är lovet räddat! Under fem dagar får du testa på att bygga en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med hem.

Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? Då kan du ägna en del av skollovet åt att göra en dokumentärfilm! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion.

Du har sett dom på tv, serierna där rättsläkarna undersöker brottsplatser, analyserar resultatet och hittar den skyldige. Och nu kan du själv testa hur det är att vara med i CSI! På den här skollovkursen får du lära dig mer om hur man gör en brottsplats-undersökning och hur rättsmedicinare arbetar.

Vätgasbilar, bränsleceller, sol- och vindkraft. Det händer många spännande saker när det gäller ny hållbar energi! På den här skollovkursen får du inte bara lära dig mer om hur allt fungerar, göra studiebesök på en solcellsanläggning och en vindkraftpark, du får även konstruera och bygga ett vindkraftverk!

DROP IN

På vardagseftermiddagar och helger är vår skapandeverkstad med bl. a. keramik och ljustillverkning öppen för alla. Här kan du stöpa dina egna ljus i de mest färgsprakande färger eller måla keramik som vi bränner själva i vår brännugn. Du är alltid välkommen att droppa in och våra värdar hjälper er med alla frågor. Kom med hela familjen för en stunds roligt och kreativt pyssel! 

Öppettider: mån – fre kl. 14 – 18 samt lör-sön kl. 10 – 16. Ingen förbokning behövs.

Priser: 50 kr vuxna, 100 kr barn och 200 kr familj. I detta ingår entré och drop in aktiviteter.

KERAMIKVERKSTAD

I vår keramikverkstad väljer du själv färg och design till din figur, tallrik, skål eller vad du önskar arbeta med. När du målat klart är det dags att glasera och till sist bränner vi keramiken i vår ugn. Sedan är det fritt fram att ta hem konstverket! Det går också att dreja eller skulptera din egna figur. Från 60 kr.

LJUSFABRIK

Rosa, knallblå eller vackert randiga? I vår ljusfabrik stöper och gjuter vi stearinljus med olika färger, former och dofter – allt efter tycke och smak. Enkelt, kul och kreativt. Från 40 kr.

DROP IN-AKTIVITETER

Hos oss finns flertalet drop in-aktiviteter som ingår i entréavgiften. I biologihörnan finns mikroskop, insekter och en anatomidocka. Du kan också ta dina egna fingeravtryck! Det finns ett helt lekrum fyllt av 4D frames och K´nex, för den kreativa som vill skapa. I vår filmrum kan ni testa att skapa stop motion. Sedan har vi även en pysselhörna, där du exempelvis kan blanda din egna stressboll. Eller varför inte testa att skapa med våra 3D-pennor?

VIRTUAL REALITY

Virtual reality skapar en artificiell och sensorisk upplevelse du sent kommer att glömma. Hos Cool Minds kan du testa på VR! Läs mer här.

DROP IN-WORKSHOPS

Efter vår flytt till Folkets Park kommer vi att göra om vår struktur för workshops under drop in! Olika workshops i en bred variation av vetenskapliga ämnen kommer att gå vid specifika tider. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att titta in och delta! Här hittar ni listan på våra kommande workshops.

I öppna rum med stora, generösa bord i Cool Minds färger kan du ta med dig hela familjen och koppla av, koppla ner och ha en rolig och kreativ stund tillsammans: