BIG BANG FESTIVAL

★ En vetenskapsfestival för framtidens forskare ★

 

Välkomna till Malmös nya vetenskapsfestival! Här hittar ni coola experiment och spännande shower för barn och unga mellan 3-18 år. Årets festivaltema är naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling! Ni hittar festivalens aktiviteter både i Cool Minds lokaler samt utspridda över hela Folkets Park. Eventet är gratis för alla!

PROGRAMMET!

Programmet i sin helhet hittar du nedan.

★ Shower! Bli inspirerade av våra shower med tema bubblor, slime och fysik/kemi!

★ Skaparverkstäder! Varje dag hålls nya aktiviteter och experiment med tema naturvetenskap och hållbar utveckling!

★ Kan potatis producera el? Var med oss när vi slår världsrekord i antal volt som genereras av potatis! Aktiviteten hålls torsdagen den 19/7 kl 11:30-13.

★ Bygg en solbåt! Designa din egna båt och koppla upp den till solpaneler. När du är klar kan du tävla mot andra deltagare i Folkets Parks plaskdamm! Aktiviteten hålls fredagen den 20/7 kl 10-12:30

★ Paneldiskussion – hur kan vi skapa en jämställd IT-bransch? Hur kan vi inspirera fler flickor och kvinnor till att välja en karriär inom IT, och varför är det så viktigt att göra? Vilka hinder står i vägen för en jämställd bransch? Vi har flertalet programpunkter som riktar sig till vuxna.

★ Workshops! Bygg ditt egna vindkraftverk, testa blodanalys eller utforska byggsatsen Cribble Craft. Vi kommer att erbjuda en mängd nya workshops varje dag!

Big Bang Festival arrangeras av vetenskapsleklandet Cool Minds. Vi erbjuder även kalas, vetenskapskurser och andra spännande aktiviteter för barn och unga. Vi tackar Folkets Park och Sten K stiftelsen för deras hjälp.

Förklaringar till programmet du hittar längst ner på denna sida:

INFO

Datum: Tisdag-fredag den 17-20 juli

Tider: Festivalen är öppen mellan kl 10-19

Pris: Festivalen är gratis att besöka!

Målgrupp: Festivalen håller i aktiviteter för alla åldrar! De flesta aktiviteterna hålls för barn mellan 3-18 år, men vissa programpunkter riktar sig till vuxna eller unga vuxna.

Plats: Festivalen är över hela Folkets Park samt i Cool Minds NYA lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

Top