Helgkurser

HELGKURSER på COOL MINDS

dinosaur

Information, i både analog och digital form, finns idag i överflöd. Hur vet man att det man läser är sanning? När ska man vara skeptisk? Hur kan man som barn ta reda på sanningshalten i ett påstående? Källkritik är inte längre aktuellt endast för vuxna. Idag kan barn och unga möta tusentals påståenden varje dag antingen verbalt, genom tidningar, sociala medier och andra digitala kanaler.

harry_potter_coolminds

Är du en kreativ Harry Potter-nörd som gillar att skapa? Då är du varmt välkommen till denna skapar- och filmkurs med Harry Potter tema! Under 2 heldagar lär vi oss att sy, skulptera och att skapa film. Med dig hem får du spännande kunskaper, skulpterad rekvisita, en egengjord film, och givetvis glada minnen ihop med nyfunna vänner!

Kom gärna utklädda!

Fidgets_cirkel

Under en heldag lär du dig först att 3D-printa och grunderna i CAD-design. Din nyfunna kunskap använder du för att designa och printa ut en egen fidget spinner! Medan maskinen arbetar får du möjlighet att testa på olika avdelningar hos Cool Minds, och tex göra biologiexperiment och film. Med dig hem får du en unik, 3D printad fidget!