Så påverkar droger

Så påverkar droger

Under den här minikursen får deltagarna lära sig mer om droger, och observera de fysiologiska förändringar som uppstår av olika droger. Kursen syftar dels på att lära barnen mer om spännande fysiologiska fakta om djur och substansers påverkan. Dels så visar vi också i praktiken varför droger är farliga att förtära.

Under den här minikursen får deltagarna lära sig mer om droger, och observera de fysiologiska förändringar som uppstår av olika droger. Vi börjar med att gå genom teori, så som drogers definitioner, kategorier, risker och effekt.

Barnen får sedan möjlighet att studera drogernas effekter hos mikroorganismer på nära håll! Vi introducerar lätta droger (koffein, alkohol och adrenalin) till de små kräftdjuren Daphnias, som vi sedan analyserar under mikroskop. Under mikroskopets förstoring kan vi se deras hjärtan slå!

Kursen syftar dels på att lära barnen mer om spännande fysiologiska fakta om djur och substansers påverkan. Dels så visar vi också i praktiken varför droger är farliga att förtära.

INFO & ANMÄLAN:

 

NÄR: 2/3

 

TID: kl 15-16

 

VEM: 9-15 år

 

PRIS: 150 kr.

 

PLATS: I Cool Minds lokaler på Norra Parkgatan 2 i Folkets Park