Bli en youtuber!

Bli en Youtuber!

Youtube har tagit den unga generationen med storm! I denna intensivkurs lär vi ut hur man lyckas på Youtube, och hur man laddar upp filmer. Vi lär även ut spelprogrammering och film! I slutet av kursen kommer alla deltagare ha skapat sitt egna datorspel, samt laddat upp en video på Youtube kring spelet.

13/3 – Första tillfället
Under det första tillfället kickstartar vi kursen genom att lära oss om spelprogrammering för nybörjare! Youtubefilmen som vi i slutet av kursen kommer att ladda upp ska handla om vårt egenproducerade spel!

15/3 – Andra tillfället
Under det andra tillfället går vi igenom en filmworkshop, och lär oss att använda kameran samt ett enkelt redigeringsprogram. Vi får också lyssna på en introduktion om YouTube:ers, och får fundera på vad som gör en lyckad Youtubestjärna!

20/3 – Tredje tillfället
Med hjälp av våra tidigare kunskaper kommer vi under det tredje tillfället att skapa vårt egna spel! Vi filmar under tiden vi programmerar vårt spel. Vi lär oss att filma skärmen. På så vis kan vi dokumentera processen bakom spelet.

22/3 – Fjärde tillfället
Vi avslutar idag vårt spel. Vi avslutar även vår film om spelet, och lär oss att ladda upp filmen på barnens egna youtube-kanal.

 

Observera att om barnet är under 13 år måste videon laddas upp via vår kanal. Youtube har en åldersgräns på 13 år för att skapa ett eget konto.

Kvällskurs i Youtube

 

KURSENS LÄNGD: 4 kurstillfällen

 

START: Stängd för anmälan

 

TID: Kl. 17-20. Se de specifika datumen i kursbeskrivningen.

 

ÅLDER: 8+

 

PRIS: 1 295 kr.

 

PLATS: I Cool Minds IT-lokaler på Stadiongatan 40b i Malmö