Bygg din egen robot

Bygg din egen robot

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är kvällarna räddade! Under fem veckor får du testa på att bygga ett eget projekt, en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med dig hem.

Kurstillfälle 1

Vi börjar med att prata om vad elektronik är och hur den kan användas i vardagen. Genom experiment lär vi oss exempelvis hur batterier fungerar! Idag får alla deltagare också testa att löda.

 

Kurstillfälle 2

Vi börjar med att lära oss mer om hur man kan få fram ström på olika sätt. Därefter antar du utmaningen att få fram ström till ditt projekt utan att använda batteri eller ström från vägguttaget. Kan du kanske använda vind eller sol? Eller till och med potatis?

 

Kurstillfälle 3

I dag är det dags att börja bygga på din robot! Här får du fördjupad kunskap om elektronik och olika komponenter. Roboten som byggs är ett liten fordon som kan läsa av delar av sig omgivning. Genom att rita ut ett sträck på marken kan roboten uppfatta färgskillnaden och följa sträcket!

 

Kurstillfälle 4

I dag jobbar vi vidare med våra robotar. Vi arbetar med den stora delar lektionen för att få den färdig i tid för presentationen.

 

Kurstillfälle 5

Vi fortsätter med robotarna och gör dem färdiga. Kursen avslutas med att de presenteras för föräldrar och vänner!

VI TESTKÖR EN ROBOT:

Kvällskurs Robotkonstruktion

 

KURSENS LÄNGD: 8 kurstillfällen

 

START: Anmälan stängd, se skollovskursen

 

TID: Onsdagar kl. 17 – 19

 

PRIS: 1 895 kr.

 

PLATS: I Cool Minds lokaler på Norra Parkgatan 2 i Folkets Park

Top