Programmera ett dataspel – nivå 1

toppbild_webb_bred

Programmera ett dataspel

Finns det något roligare än att spela dataspel? Ja, att bygga sitt eget! Under åtta veckor får du lära dig mer om hur dataspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

Nivå 1 innebär att kursen riktar sig till nybörjare som är 7 år och äldre (rekommenderat upp till cirka 12 år). Vi utforskar då visuell programmering.

 

Kurstillfälle 1

Vi inleder kursen med att lära oss Cool Minds-programmet. Sedan tittar vi närmare på olika typer av spel och hur de utvecklats genom åren.

 

Kurstillfälle 2

Vi lär oss vad det betyder att programmera spel och vilka steg man måste klara av för att lyckas bygga ett bra spel. Därefter testar vi på att bygga ett enkelt första spel.

 

Kurstillfälle 3

I dag börjar du att designa ditt spel. Du får lära dig om hur man gör och vad du behöver tänka på. Sedan arbetar du med ditt eget spel.

 

Kurstillfälle 4

Vi fortsätter med att arbeta med vårt spel och vidareutvecklar det. Vi diskuterar vilka olika problem man stöter på och försöker lösa dem tillsammans.

 

Kurstillfälle 5

Du är halvvägs och nu börjar du se utmaningarna. Det kan bli svårt att få spelet att uppföra sig som du tänkt. Här får du lära dig hur du löser problemen.

 

Kurstillfälle 6

Vi börjar med att diskutera spelhackning. Vad innebär det att hacka spel och kan det användas till något bra? Och varför lägger spelutvecklare medvetet in olika hacks i sina spel? Därefter fortsätter du att arbeta med ditt spel.

 

Kurstillfälle 7

Nu är det dags att äntligen testa ditt spel! De andra barnen på kursen får chans att testa ditt spel och komma med kommentarer och idéer som du kan välja att använda för att göra spelet bättre.

 

Kurstillfälle 8

Du använder tiden till att finputsa ditt spel, gör en kort beskrivning och gör spelet färdigt för att presenteras. Kursen avslutas med att alla de olika spelen presenteras för föräldrar och vänner.

Kvällskurs spelutveckling

 

KURSENS LÄNGD: 8 kurstillfällen

 

START: Vecka 15 

 

TID: Onsdagar kl. 17-19

 

ÅLDER: 7+

 

PRIS: 1 295 kr.

 

PLATS: I Cool Minds IT-lokaler på Stadiongatan 40b i Malmö