Skollovskurser

SKOLLOVSKURSER

Lär dig nya roliga kunskaper på lovet. Kom tillbaka efter lovet som en fullfjädrad detektiv eller med en robot du har byggt själv (kolla när vi provkör en robot HÄR). Under skolloven erbjuder vi roliga och spännande kurser för barn och ungdomar. Kurserna är på dagtid under en veckas tid och fika och en enkel lunch ingår.

Finns det något roligare än att spela dataspel? Ja, att bygga sitt eget! Under en vecka får du lära dig mer om hur dataspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

Är du intresserad av både elektronik och programmering? Då är detta kursen för dig! Med hjälp av Arduino kan du på ett begripligt och enkelt sätt lära dig om både elektronik och programmering. Du kommer också få välja och genomföra ett eget spännande projekt!

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är skollovet räddat! Under fem dagar får du testa på att bygga en projektor, en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med hem.

Du har sett dom på tv, serierna där rättsläkarna undersöker brottsplatser, analyserar resultatet och hittar den skyldige. Och nu kan du själv testa hur det är att vara med i CSI! På den här kursen får du lära dig mer om hur man gör en brottsplatsundersökning och hur rättsmedicinare arbetar.

Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? Då kan du ägna en del av skollovet åt att göra en film! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion.

Har du redan klarat kursen i visuell programmering och vill ta nästa steg? Häng med på vår fortsättningskurs i mer avancerad spelutveckling och lär dig programmera som proffsen gör!

Vätgasbilar, bränsleceller, sol- och vindkraft. Det händer många spännande saker när det gäller ny hållbar energi! På den här kursen får du inte bara lära dig mer om hur allt fungerar, göra studiebesök på en solcellsanläggning och en vindkraftpark, du får även konstruera och bygga ett vindkraftverk!

Top