Bygg din egen robot

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är skollovet räddat! Under fem dagar får du testa på att bygga en gadget, en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med hem. Kolla när vi provkör en robot HÄR.

VECKOSCHEMA:

MÅNDAG

Vi börjar med att prata om vad elektronik är och hur den kan användas i vardagen. Efter lunch bygger du ett coolt miniprojekt.

TISDAG

På förmiddagen lär vi oss mer om hur man kan få fram ström på olika sätt. Och efter lunch antar du utmaningen att få fram ström till din projektor utan att använda batteri eller ström från vägguttaget. Kan du kanske använda vind eller sol? Eller till och med en potatis?

ONSDAG

Idag får du lära dig mer om olika elektroniska komponenter och hur de fungerar. Som till exempel vad en kapacitator är och när man använder ett motstånd. Efter lunch får du chansen att bygga ännu ett spännande elektroniskt projekt.

TORSDAG

Idag är det dags att börja bygga på din robot! Vi arbetar med den hela dagen för att få den färdig i tid för presentationen. Här upprepar vi en del teori, och varvar med andra mindre experiment.

FREDAG

Idag jobbar vi vidare med våra robotar och gör dom färdiga för klockan 14 ska de presenteras  för föräldrar och vänner.

INFO & ANMÄLAN:

PRIS: 2095 kr.

TIDER: 9-15 i 5 dagar (bemannat från kl 8)

NÄR: Påsklovet v. 16

VEM: Från 8 år med minst 10 och max 20 deltagare

PLATS: I Cool Minds NYA lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

MAT: Frukost, fika, lunch och dryck ingår. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

ANMÄLAN SENAST 1 DAG INNAN KURSSTART:
BOKA SKOLLOVKURS

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.