Hållbar energi

toppbild_webb_bred4

Vätgasbilar, bränsleceller, sol- och vindkraft. Det händer många spännande saker när det gäller ny hållbar energi! På den här kursen får du inte bara lära dig mer om hur allt fungerar genom interaktiva experiment, du får även konstruera och bygga ett vindkraftverk och en solbil!

VECKOSCHEMA:

MÅNDAG

På förmiddagen får du en introduktion till förnybar energi som väte, sol och vind. Efter lunch får du arbeta med bränsleceller och lära dig om elektrolys, polarisering och att destillera vatten.

TISDAG

På förmiddagen arbetar du med solenergi och gör en solbil! Du lär dig hur sol, skugga och solpanelens vinkel kan anpassas för att skapa så mycket energi som möjligt. Efter lunch åker vi ut och ser hur solenergi fungerar i verkligheten.

ONSDAG

Vi börjar dagen med vindkraft där du för experimentera och ta reda på om en, två eller tre vingar ger bäst effekt. Du får även testa hur turbineffektivitet, varvtal och vingarnas konstruktion påverkar energiproduktionen i ett vindkraftverk. Under dagen får du också testa att skapa energi på matsvinn!

TORSDAG

Idag börjar du bygga ditt eget vindkraftverk! Du börjar med att designa det utifrån det du lärt dig och med olika material du har fått. Efter lunch är det dags att börja bygga och testa den.

FREDAG

Under förmiddagen gör du färdigt och trimmar ditt vindkraftverk och gör dig klar för att presentera det för dina föräldrar och vänner klockan 14.

INFO & ANMÄLAN:

PRIS: 1 595 kr.

TIDER: 9-15 i 5 dagar (bemannat från kl 8)

NÄR: Anmälan stängd

VEM: Från 8 år med minst 10 och max 20 deltagare

PLATS: I Cool Minds NYA lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

MAT: Frukost, fika, lunch och dryck ingår. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

ANMÄLAN SENAST 1 VECKA INNAN KURSSTART:
BOKA HÖSTLOVKURS

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.

Top