Cool Minds i Helsingborg

ÄR DU FRAMTIDENS PROGRAMMERARE?

Det är dags för Cool Minds att lära känna Helsingborg! I augusti finns vår sommarskola på plats på Pixlapiren där man kan lära sig att programmera helt kostnadsfritt. Sommarskolan är bokningsbar och kostnadsfri för förskolor, grundskolor och gymnasium och fritidsgrupper under vecka 34. Men också för andra typer av organisationer eller föreningar med fokus på barn och unga.

 

Det finns även möjlighet att som privatperson boka sommarskolan under vecka 32 och 33 helt kostnadsfritt! 

VERKSAMHETER MED FOKUS PÅ BARN OCH UNGA

Är du ledare för en ungdomsverksamhet eller skolklass? Då kan du boka ett två timmar långt kurstillfälle i programmering för din grupp! Visuell programmering är ett spännande sätt att bekanta sig med principerna bakom programmering, som både är kul och lärorikt! Programmet som används heter Scratch – en plattform som utvecklades av MIT för att enklare greppa de grundläggande koncepten inom visuell programmering. Under denna kurs får barnen lära sig om sekventiell exekvering, variabler, och if-satser, medan de utvecklar ett enkelt spel.

Denna kurs är öppen för skolklasser, fritids, ungdomsgrupper, föreningar och andra verksamheter för barn.

 

Kostnadsfritt
Mån-fre, kursen hålls under två timmar mellan kl 9.00-15.00 under vecka 34
Kursen riktar sig till barn mellan 8-15 år.
Boka denna kursen genom att maila till:

 

marielle.sterner@coolminds.se

PRIVATPERSON

Om du vill lära dig att programmera men inte tillhör någon skola eller organisation så är du självklart välkommen ändå! Under vecka 33 får deltagarna i denna kursen lära sig grunderna till visuell programmering. Deltagarna lär sig att programmera spel med hjälp av Scratch och senare i kursen blir det  mer djupgående och teoretiskt då deltagarna får lära sig if-statements, loopar och variabler. I kursen går även djupare in i spelgrafik, så att barnen kan ge sina spel ett unikt och personligt utseende. Kursen avslutas med att alla deltagare får programmera ett eget spel som sedan familj och vänner kan spela.

Under vecka 32 bjuder vi istället in till en öppen verkstad där barnen kravlöst får testa att bekanta sig med programmering! Verkstaden är öppen mån-fre och det är fritt fram att komma när som. Vi kommer även hålla i Slime-workshops varje dag!

 

Kostnadssfritt
Mån-fre kl.09.00-15.00 vecka 32 och 33
OBS lunch ingår ej, ta med egen matsäck!
Kursen riktar sig till barn mellan 8-15 år. Även yngre är välkomna till slime-workshoparna.

 

BOKA HÄR

#Pixlapiren

#Pixlapiren är ett nytt och unikt projekt i Helsingborg. Längst ute i H+ området, närmare bestämt på Oslopiren, ska staden tillsammans med helsingborgare och föreningar skapa en ny mötesplats för aktiviteter och upplevelser. Det är ett tillfälligt projekt som sträcker sig över cirka tio år. #Pixlapiren är lite som en testarena där helsingborgarna kan testa stora och små idéer som inte ryms i staden idag.

 

#Pixlapiren är öppen för alla, när du vill och året om. I dagsläget erbjuder #pixlapiren en kombinerad beachplan, workshop-lokaler, wifi, toalett, växtverkstad, graffitiväggar, grillar och sittplats för medhavd mat eller fika. Här finns även en skatepark och intill den finns en skateramp som är öppen dygnet runt.

Top