Cool Minds i Helsingborg

ÄR DU FRAMTIDENS PROGRAMMERARE?

Under jullovet finns Cool Minds på plats på Pixlapiren i Helsingborg med kostnadsfria kurser i programmering och drop in-aktiviteter som virtual reality & brädspel samt utlimate robot kit! Det går bra att förboka programmeringen både som privatperson men också som organisation eller skola. Drop in-aktiviteterna behöver inte förbokas!

PROGRAMMERING FÖR ELEVGRUPPER

Är du ledare för en ungdomsverksamhet eller skolklass? Då kan du boka ett två timmar långt kurstillfälle i programmering för din grupp! Visuell programmering är ett spännande sätt att bekanta sig med principerna bakom programmering, som både är kul och lärorikt! Programmet som används heter Scratch – en plattform som utvecklades av MIT för att enklare greppa de grundläggande koncepten inom visuell programmering. Under denna kurs får barnen lära sig om sekventiell exekvering, variabler, och if-satser, medan de utvecklar ett enkelt spel.

Denna kurs är öppen för skolklasser, fritids, ungdomsgrupper, föreningar och andra verksamheter för barn.

 

 

Programmering vecka 51

 

Kostnadsfritt

Ons-fre, kursen hålls under två timmar mellan kl 9.00-14.00 under vecka 51
Kursen riktar sig till barn mellan 8-14 år.

PROGRAMMERING FÖR BARN

Om du vill lära dig att programmera men inte tillhör någon skola eller organisation så är du självklart välkommen ändå! I programmering nivå 1 får deltagarna lära sig grunderna till visuell programmering. Deltagarna lär sig att programmera spel med hjälp av Scratch. I programmering nivå 2 lär vi oss mer djupgående programmering med hjälp av processing.

 

 

Programmering nivå 1

Välj mellan:

Tillfälle 1: 26 december till 28 december kl 10-16

Tillfälle 2: 2 januari till 4 januari kl 10-16
Rekommenderad ålder 8-14 år

 

Programmering nivå 2

6 januari till 7 januari kl 10-16
Rekommenderad ålder 10-15 år

 

Kostnadssfritt

OBS lunch ingår ej, ta med egen matsäck!

 

BOKA HÄR

DROP IN: ULTIMATE ROBOT

Ultimate Robot är ett helt kit utformat för att experimentera med teknik och programmering. Kitet innehåller Arduino-kontroller, olika sensorer, grepparm och andra mekaniska delar som möjliggör olika konstruktioner. Denna workshop är en introduktionskurs till kitet och är nybörjarvänligt nog för vem som helst att sätta igång! För att styra vår tekniska robot kommer vi att använda Scratch, en programmeringsmjukvara som är utvecklat för åldern 8 år och uppåt.

 

 

Kostnadsfritt
26 december – 7 januari kl 16.00-18.00
Nyårsstängt 30 december till 1 januari
Rekommenderad ålder 8-15 år
Ingen anmälan krävs

DROP IN: SPELHÖRNA

Kliv in i en virtuell värld! Beat Saber är en fartfylld VR-upplevelse som blandar snygg neongrafik, specialskriven elektronisk musik och precisionsrik action. Beväpna dig med en saber i varje hand och hugg beatsen när de kommer flygande mot dig. Matcha deras färg och riktning för att håva in poäng och hålla igång musiken.

Hos oss kan man även spela The Lab. Detta är ett spel som innehåller många olika rum och avdelningar som man ska ta sig igenom.

Det kommer även finnas en hel del olika brädspel på plats som man kan spela tillsammans.

 

Kostnadssfritt
16 – 17 december kl 11.00-16.00
26 december – 7 januari kl 10.00-18.00
Nyårsstängt 30 december till 1 januari
Rekommenderad ålder 6-16 år
Ingen anmälan krävs

#Pixlapiren

#Pixlapiren är ett nytt och unikt projekt i Helsingborg. Längst ute i H+ området, närmare bestämt på Oslopiren, ska staden tillsammans med helsingborgare och föreningar skapa en ny mötesplats för aktiviteter och upplevelser. Det är ett tillfälligt projekt som sträcker sig över cirka tio år. #Pixlapiren är lite som en testarena där helsingborgarna kan testa stora och små idéer som inte ryms i staden idag.

 

#Pixlapiren är öppen för alla, när du vill och året om. I dagsläget erbjuder #pixlapiren en kombinerad beachplan, workshop-lokaler, wifi, toalett, växtverkstad, graffitiväggar, grillar och sittplats för medhavd mat eller fika. Här finns även en skatepark och intill den finns en skateramp som är öppen dygnet runt.

Top