COOL MINDS PÅ BURLÖV CENTER

Cool Minds är ett science center som vill väcka lusten till lärande! Alla våra aktiviteter är både roliga, lekfulla och lärorika. Ni hitta vår lokal nära Burlöv Centers food court, mitt emot Burger King. I vår lokal på Burlöv Center kan man köpa spännande och lärorika saker i vår vetenskapsbutik, komma på drop in och testa roliga upplevelser i våra tre olika rum och fira sin födelsedag!

ÖPPETTIDER

 

Vår verksamhet på Burlöv Center har öppet sporadiskt, du kan maila info@coolminds.se om du vill fråga något om verksamheten.

DROP IN

På Cool Minds har vi tre olika rum med spännande upplevelser! Kommer man på drop in får man ta del av dessa rummen under 20 minuter/per rum. Testa virtual reality, vårt rörelsestyrda spel Jump & Run och lös ett mysterium i vårt escape room (kommer snart!). I drop in-avdelningen kan man även bygga med två innovativa byggsatser, K’nex och stora 4dframes!Det finns även en filmavdelining där man kan klä ut sig och filma sin egen film. På vår drop in kan man välja att följa med sina barn (vuxna går in gratis) eller lämna sina barn medan man handlar i köpcentrat. Barn som lämnas måste vara 8+.

 

Pris: 50:-/barn

Vuxna och barn under 1 år går in gratis

Pris för barn utan närvarande målsman: 100:-/per påbörjad timme
Observera att barn måste vara 8 år och över för att bli lämnad på Cool Minds utan närvarande målsman

JUMP & RUN

Det rörelsekänsliga spelet “Jump & run” är programmerat ihop med en sensor som känner av spelarens rörelser. På en skärm ser man själva spelet med en spelare som springer framåt. När spelaren hoppar eller duckar så gör även spelaren på skärmen detta. Målet är att ta sig framåt och förbi olika hinder.

VIRTUAL REALITY

Beat Saber är en fartfylld VR-upplevelse som blandar snygg neongrafik, specialskriven elektronisk musik och precisionsrik action. Beväpna dig med en saber i varje hand och hugg beatsen när de kommer flygande mot dig. Matcha deras färg och riktning för att håva in poäng och hålla igång musiken.

I det här rummet kan man även spela The Lab. Detta är ett spel som innehåller många olika rum och avdelningar som man ska ta sig igenom.

ESCAPE ROOM

Det här rummet är ett escape room anpassat för barn. Här ska man leta efter ledtrådar för att lösa ett mysterium för att kunna ta sig ut. Detta rummet är fortfarande under utveckling och kommer snart att vara tillgängligt!

COOL MINDS VETENSKAPSBUTIK

Letar du efter en present till dig själv eller någon du tycker om? Välkommen till Cool Minds vetenskapsbutik för pedagogiska, spännande och roliga byggsatser, kits, böcker och experiment. Alla våra produkter kombinerar lärande och kunskapsglädje, med lek och skoj!

Våra produkter kommer bland annat från Carolina, som är en av världens största tillverkare av pedagogiska och roliga experimentsatser för både familjer och skolor. Vi använder Carolinas produkter i vår egen pedagogiska verksamhet och nu har du möjlighet att köpa in produkterna antingen till din skolklass eller hemma.

Om du gillar slime är vår butik perfekt för dig! Vi har allt från rainbowslime till slime med ögon! Det finns även en hel del olika slime-kit som gör det lätt för dig att skapa ditt eget slime hemma. Utöver slime har vi även Foam clay i massa olika färger!

COOLA KALAS

Fira födelsedagen på Cool Minds pop-up lokal i Burlöv Center! Hos oss kan du ha kalas som är både roliga och lärorika. Givetvis ingår mat och engagerade kalasvärdar!

OBS! Cool Minds håller på att uppdatera sitt kalasutbud i Burlöv. Det innebär att just nu går det endast att boka till Slimekalas. Inom kort kommer vi att erbjuda fler aktiviteter.

Fira födelsedagen med kompisarna genom att skapa eget slime! Vi gör flera olika recept och alla deltagare får ta med sig allt slime hem!

SPECIALBESÖK

Vill du komma förbi och experimentera med din skolklass, förening eller annan grupp på Cool Minds?

I vår pop-up butik i Burlöv Center tar vi emot bokningar med teman ni hittar nedan. Vid intresse får ni gärna maila info@coolminds.se med frågor, önskemål och bokningar!

För fler workshops tex inom teknik och programmering, se gärna våra alternativ som erbjuds i vår huvudlokal i Malmö Folkets Park.

Filmproduktion

I denna kurs får barnen lära sig enkla grunder i berättarteknik, prova att göra en spelfilm eller animerad film till eget manus och sedan testa att klippa sin film. På plats kan du också testa green screen!

Slimefest

Ha en skoj och kreativ stund med slimetillverkning! Genom slime utforskar vi olika begrepp och fenomen från kemins värld, som förklarar varför slime blir just till slime.

Innovation

Hur gör man för att komma på en uppfinning? Hur förklarar man sedan sin toppenidé på ett enkelt sätt så att andra förstår varför just den här uppfinningen är så bra? Under denna workshop kommer ni få tänka ut och beskriva med ord, skiss och modell en egen påhittad uppfinning – bara er egna fantasi sätter gränserna!

Vindmölledesign

Här får barnen prova på att bygga ett eget vindkraftverk och sedan testa dess kapacitet i en “vindtunnel” för att komma fram till bästa konstruktionen.

Top