Cool Minds är ett science center som vill väcka lusten till lärande! Alla våra aktiviteter är både roliga, lekfulla och lärorika. På Cool Minds i Burlöv kan man köpa spännande och lärorika saker i vår vetenskapsbutik eller testa virtual reality på drop in.

Öppettider

Cool Minds verksamhet på Burlöv Center har öppet onsdagar kl 15.00-19.00 och sporadiskt vissa helger och vardagar. Du kan maila info@coolminds.se om du vill fråga något om verksamheten.

Drop in

På Cool Minds i Burlöv Center kan man testa på virtual reality på drop in. Beat Saber är en fartfylld VR-upplevelse som blandar snygg neongrafik, specialskriven elektronisk musik och precisionsrik action. Beväpna dig med en saber i varje hand och hugg beatsen när de kommer flygande mot dig. Matcha deras färg och riktning för att håva in poäng och hålla igång musiken.

På drop in kan man också bygga med två innovativa byggsatser, K’nex och stora 4dframes! På plats finns även en filmavdelining där man kan klä ut sig och filma sin egen film. På vår drop in kan man välja att följa med sina barn (vuxna går in gratis) eller lämna sina barn medan man handlar i köpcentrat. Barn som lämnas måste vara 8 år och uppåt.

 

Pris: 50:-/barn

Vuxna och barn under 1 år går in gratis

Pris för barn utan närvarande målsman: 100:-/barn
Observera att barn måste vara 8 år och över för att bli lämnad på Cool Minds utan närvarande målsman

Cool Minds vetenskapsbutik

Letar du efter en present till dig själv eller någon du tycker om? Välkommen till Cool Minds vetenskapsbutik för pedagogiska, spännande och roliga byggsatser, kits, böcker och experiment. Alla produkter kombinerar lärande och kunskapsglädje, med lek och skoj!

Produkterna i butiken kommer bland annat från Carolina, som är en av världens största tillverkare av pedagogiska och roliga experimentsatser för både familjer och skolor. Cool Minds använder Carolinas produkter i sin egen pedagogiska verksamhet och nu har du möjlighet att köpa in produkterna antingen till din skolklass eller hemma.

Om du gillar slime är Cool Minds vetenskapsbutik perfekt för dig! Här finns allt från rainbowslime till slime med ögon! Det finns även en hel del olika slime-kit som gör det lätt för dig att skapa ditt eget slime hemma. Utöver slime finns det även Foam clay i massa olika färger!

Coola kalas

Fira födelsedagen på Cool Minds i Burlöv Center! Här kan du ha kalas som är både roliga och lärorika. Givetvis ingår mat och engagerade kalasvärdar!

Fira födelsedagen med kompisarna genom att skapa eget slime! Deltagarna gör flera olika recept och allt slime får man sedan ta med sig hem! Hela kalaset hos oss tar ca 2 timmar och då bjuder vi på mat och dryck samt allt du behöver för själva kalaset. Maten serveras i slutet av kalaset, och då finns det även tid för efterrätt och presenter.

Specialbesök

Vill du komma förbi och experimentera med din skolklass, förening eller annan grupp på Cool Minds?

På Cool Minds i Burlöv Center kan man boka workshops med olika tema. Vid intresse får ni gärna maila info@coolminds.se med frågor, önskemål och bokningar!

För fler workshops inom exempelvis teknik och programmering, se gärna våra alternativ som erbjuds i Cool Minds huvudlokal i Malmö Folkets Park.

Filmproduktion

I denna kurs får barnen lära sig enkla grunder i berättarteknik, prova att göra en spelfilm eller animerad film till eget manus och sedan testa att klippa sin film. På plats kan du också testa green screen!

Slimefest

Ha en skoj och kreativ stund med slimetillverkning! Genom slime utforskar ni olika begrepp och fenomen från kemins värld, som förklarar varför slime blir just till slime.

Innovation

Hur gör man för att komma på en uppfinning? Hur förklarar man sedan sin toppenidé på ett enkelt sätt så att andra förstår varför just den här uppfinningen är så bra? Under denna workshop kommer ni få tänka ut och beskriva med ord, skiss och modell en egen påhittad uppfinning – bara er egna fantasi sätter gränserna!

Vindmölledesign

Här får barnen prova på att bygga ett eget vindkraftverk och sedan testa dess kapacitet i en “vindtunnel” för att komma fram till bästa konstruktionen.

Top