Kampen om basiluskerna

Kampen mot basiluskerna är ett projekt som ska lära barn om mikrobiologi genom roliga och lärorika hands-on workshops och filmer som förklarar hur bakterier och virus fungerar, och kan stoppas.

Den 3-7 augusti mellan kl 12-16 bjuder vi in alla nyfikna barn och unga till ett kostnadsfritt biologilabb. Eventet passar för barn mellan 6-11 år. Här kan barnen bland annat odla sina egna bakterier, lära sig om hur tvål fungerar och kika på bakterier under mikroskop!

För att minska smittorisken kommer vi, utöver att regelbundet desinfektera ytor och dylika åtgärder, begränsa eventet så att max 50 personer kan befinna sig i lokalen. Om lokalen är full när ni ankommer finns möjlighet att stå i kö.

Kampen om basiluskerna pågår den 3-7 augusti mellan kl 12-16, och är helt gratis att besöka!

Under eventet kommer ni att ta er igenom tre olika salar, med olika aktiviteter som stimulerar hjärnan! Den första workshopen startar i tekniksalen och den sista i spelsalen. För att ge plats till andra finns det inte möjlighet att stanna efter att den tredje workshopen är avslutad. Varje workshop tar 30 minuter vilket innebär att hela besöket tar ca 1,5 timme totalt.

Du hittar programmet här och i Facebookevenemanget.

Inga Kommentarer

Tyvärr, kommentarformuläret är stängd för tillfället.

Translate »
Top