Drop in

Virtual reality, biologi, byggsatser och skapandeverkstad. Här finns något för alla!

På Cool Minds kan du ha kalas, gå kvällskurser, lära dig saker på lovet eller bara slinka in och göra något kul på helgen. Här finns massor av roliga aktiviteter inom kemi, biologi, teknik, elektronik, IT, programmering och film. Allt både lekfullt och lärorikt! Här kan du se vårt kompletta utbud av kalas, drop in och kurser. 

Drop in

På våra drop in-tider är vår skapandeverkstad med keramik och ljustillverkning öppen för alla. Här kan du stöpa dina egna ljus i de mest färgsprakande färger eller måla keramik som vi bränner själva i vår brännugn. Du är alltid välkommen att droppa in och våra värdar hjälper er med alla frågor. Kom med hela familjen för en stunds roligt och kreativt pyssel!

ÖPPETTIDER

Vardagar kl 12-18

Helger och lov kl 10-19

Ingen förbokning behövs.

PRISER

3-100 år: 50:-

Barn under 3 år: gratis

I detta ingår entré och alla drop in-aktiviteter med undantag för kermikmålning, drejning och ljusskapande. Då betalar man för respektive material.

KERAMIKVERKSTAD

I vår keramikverkstad väljer du själv färg och design till din figur, tallrik, skål eller vad du önskar arbeta med. När du målat klart är det dags att glasera och till sist bränner vi keramiken i vår ugn. Sedan är det fritt fram att ta hem konstverket! Det går också att dreja eller skulptera din egna figur. Från 65:-.

LJUSFABRIK

Rosa, knallblå eller vackert randiga? I vår ljusfabrik stöper och gjuter vi stearinljus med olika färger, former och dofter – allt efter tycke och smak. Enkelt, kul och kreativt. Från 40:-.

DREJNING

För en materialkostnad på 60:- kan man under vår drop in-tid lära sig att dreja. På Cool Minds finns det två stycken drejmaskiner som man får snurra på för hand (eller fot). I början kan det vara svårt att dreja om man inte har tidigare erfarenhet av det, men du får självklart en genomgång av någon av våra pedagoger.

VIRTUAL REALITY

Varje vardag har vi vår VR-avdelning öppen under drop in! I entréavgiften ingår 10 minuters fritt spelande. Virtual reality skapar en artificiell och sensorisk upplevelse du sent kommer att glömma. Genom att sätta på dig VR-glasögonen får du utforska allt från solsystemet till kluriga spel som du själv befinner dig i! Det finns risk för köbildning men då kan du passa på att titta in resten av våra aktiviteter.

Åldersgräns: 6 år

ASTEROIDSPEL

I detta interaktiva spel styr du ett rymdskepp genom att trampa dig fram på en träningscykel! En perfekt kombination av träning och underhållning! Detta spelet har programmerats av Cool Minds pedagoger med hjälp av Arduino och Processing. På Cool Minds kan man delta i kurser där man lär sig att programmera den här typen av spel.

SPELRUMMET

I spelrummet kan du upptäcka Minecrafts kvadratiska värld! Här finns ett Playstation 3 med två kontroller, en fluffig matta, massor av kuddar och saccosäckar samt mysig belysning. Allt som behövs för en trevlig stund med spel!

4D FRAMES & K’NEX

På Cool Minds har vi 2 typer av byggsatser, 4D-framesoch K’nex! Bygg fritt, eller följ våra instruktioner för att exmpelvis bygga broar, DNA-strängar eller geometriska figurer.

CRIBBLE CRAFT

Cribble Craft är en ny svensk innovation som bjuder in till lek och utvecklar spatial kognition hos barn! Hos oss får ni testa på denna byggsats under drop in. Med byggsatsen kan ni bygga egna hus och rum. Mer info om Cribble Craft hittar ni på deras hemsida.

WORKSHOPS FÖR MEDLEMMAR

Cool Minds är en ideell förening där möjligheten att bli medlem finns. Till våra medlemmar erbjuder vi olika workshops i en bred variation av vetenskapliga ämnen. Som medlem finns det dessutom en mängd olika förmåner! Lär mer här om medlemskap.

UTFORSKA BIOLOGIRUMMET

I biologihörnan finns insekter, två anatomidockor (en människa och en groda), byggsatser i molekylform och en förstorad cell. Du kan också ta dina egna fingeravtryck och kika närmre på hur det ser ut i vårt mikroskåp. I biologirummet bor även våra tre jättesniglar Snape, Nigel och Slime! Här välkomnas du till fritt utforskande.

PLASTSLUKAREN

Kan du para ihop plastprodukt med rätt plastsymbol? Vet du vad din tröja, mobil eller leksak är gjord av? Här har du möjlighet att utforska och lära dig mer om plast för att sen testa dina kunskaper i ett plastpussel. Detta är första delen i ett spännande projekt om plast, kunskap och återvinning. Läs mer om plastslukaren här!

I öppna rum med stora, generösa bord i Cool Minds färger kan du ta med dig hela familjen och koppla av, koppla ner och ha en rolig och kreativ stund tillsammans.

Top