Skollovkurs i lera

I den här kursen får deltagarna lära sig om lera, drejning, samt olika tekniker och sätt att skapa med lera. Vi går även igenom glaseringsprocessen samt hur och varför keramiken bränns. Barnen tillåts experimentera med metoderna och allt de skapar får de givetvis ta med sig hem. Kursen riktar sig till nybörjare!

Veckoschema:

Måndag

Under första dagen så lär vi känna varandra, och går igenom kunskapsmålen. Vi lär oss om olika typer av lera och deras historia, användningsområden och speciella egenskaper. Vi känner efter hur lerorna skiljer sig och upptäcker hur det är att arbeta med de.

Tisdag

Vi provar 3 olika tekniker för att skapa i lera: kavla, ringla och dreja. Sedan testar vi att skapa valfritt föremål, så som en skål eller ljusstake, i blålera.

Onsdag

Vi testar att skapa valfritt föremål, så som en skål eller ljusstake, i både rödlera och vitlera. Barnen får också utforska och experimentera med skulptering.

Torsdag

Under det näst sista tillfället får barnen jobba med ett lite större projekt, där de får använda sina nyfunna kunskaper i praktiken. Vi avsätter tid för detaljer och annat som lyfter keramiken.

Fredag

Det sista tillfället används dels för att avsluta sitt projekt, och dels för att lära sig om glaseringsprocessen. Barnen får testa att själva glasera en av sina egna verk. Kursen avslutas med att alla de olika verken presenteras för föräldrar och vänner en halvtimme innan avslut (kl 14:30). Alla keramikfigurer behöver torka, glaseras och brännas innan de är redo för upphämtning.

Kursens kunskapsmål

– Att känna till vad lera är, olika sorters lera, vart man kan hitta dem och hur de hamnat där.

– Att känna till några användningsområden av lera i vårt samhälle, idag och förr i tiden.

– Att förstå hur lera förändras av olika faktorer som vatten och värme samt varför.

– Att ha kännedom om processen hur en skål blir till, från lerbit till färdig och glaserad.

– Att prova tre olika tekniker för att skapa i lera, kavla, ringla och dreja.

Info & anmälan:

Tider: 9-15 i 5 dagar (bemannat från kl 8)


När: Anmälan stängd

Rekommenderad ålder: 8+

Plats: I Cool Minds lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

Mat
: Frukost, fika, lunch och dryck ingår. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

Pris: 1795:-*

*OBS: Medlemskap krävs och kostar 100 kr. Medlemskap behöver bara betalas 1 gång per år och ger dig tillträde till alla våra kurser m.m.


Boka kurs

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.


Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.

Translate »
Top