Programmering nivå 1

Finns det något roligare än att spela datorspel? Ja, att bygga sitt eget! Under en vecka på skollovet får du lära dig mer om hur datorspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

Veckoschema:

Måndag

På första dagen så lär vi känna varandra, och går igenom grunderna av programmering, samt veckans program. Som första försiktiga steg in i världen av programmering så programmerar vi tillsammans en gammal klassiker – Pong!

Tisdag

Dag två skapar vi två spel tillsammans. I det första lär vi oss hur vi kan göra ett spel där man ska fånga äpplen, och fokuserar på att få spelet att skapa äpplena på egen hand. Det andra spelet är ett Zombiespel, där vi lär oss hur man kan få olika koder att prata med varandra.

Onsdag

På förmiddagen skapar vi tillsammans ett enkelt skjutspel, och sedan börjar barnen jobba på sina egna spel. De blir guidade genom processen från planering, och får hjälp med inspiration, och vad de bör tänka på.

Torsdag

Torsdagen dedikeras helt och hållet till att jobba på barnens egna spel. Läraren kommer att hjälpa med hur man borde göra sin kod, och vi går igenom en metod för problemlösning.

Fredag

På fredagen så avslutar barnen sina spel, och får in det sista innan det är dags att presentera sitt spel. Barnen får, om de vill, gå upp och spela sitt spel, och berätta vad de har lärt sig, och vad som har varit kul under veckan! Barnen kommer så klart att kunna spela varandras spel också. Klockan 14:30 presenteras alla de olika spelen för föräldrar och vänner.

Info & anmälan

Tid: 9-15 i 5 dagar (bemannat från kl 8)


När: Höstlovet vecka 44

Rekommenderad ålder: 8+

Plats: I Cool Minds lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

Mat: Frukost, fika, lunch och dryck ingår. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

Pris: 1495:-*

*OBS
: Medlemskap krävs och kostar 100:-. Medlemskap behöver bara betalas 1 gång per år och ger dig tillträde till alla våra kurser m.m.

Anmälan senast 1 dag innan kursstart:

 
Boka kurs

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.


Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.

Translate »
Top