Lovkurs i robotbyggande

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är lovet räddat! Under fem dagar får du testa på att bygga en gadget, en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med hem. 

Veckoschema:

Måndag

Vi börjar kursen men att prata om vad elektronik och robotar egentligen är och hur de kan användas i vardagen. Vi tittar på coola exempel från verkligheten, och kör lekar för att förstå hur en robot tänker. Efter lunch bygger du en egen elektroniska gadget.

Tisdag

På förmiddagen går vi igenom lite el-lära och och lär oss mer om hur man kan få fram ström på olika sätt, genom bland annat förnybar energi. Vi provar att designa och bygga egna vindkraftverk, soldrivna bilar och batterier byggda av frukt. Sedan antar vi utmaningen att se hur mycket el vi kan lyckas generera tillsammans – kan vi kanske till och med lyckas driva våra egengjorda gadgets?

Onsdag

Idag får du lära dig mer om olika elektroniska komponenter; byggdelarna i en robot, och hur de fungerar. Som till exempel vad en resistor är eller hur man använder en DC-motor. Efter lunch får du chansen att bygga ännu ett spännande elektroniskt projekt.

Torsdag

Idag är det äntligen dags att börja på det största projektet – din robot! Vi arbetar med den hela dagen för att få den klar i tid för presentationen. Under bygget repeterar vi en del teori, och varvar med ett par mindre experiment.

Fredag

Idag jobbar vi vidare med robotarna och gör dem färdiga till kl 14, då vi håller en presentation för all familj och vänner som vill se vad vi gjort under veckan.

Info & anmälan:

Tider: 9-15 i 5 dagar (bemannat från kl 8)


När: v.27 och v.30

Rekommenderad ålder: 8+ 

Plats: I Cool Minds lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

Mat: Frukost, fika, lunch och dryck ingår. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

Pris: 1995:-*

*OBS
Medlemskap krävs och kostar 100 kr. Medlemskap behöver bara betalas 1 gång per år och ger dig tillträde till alla våra kurser m.m.

Boka kurs
 
 

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.

Translate »
Top