Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? En story du vill filmatisera? Då kan du ägna en del av skollovet åt att göra en spelfilm! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion. Du får även utforska andra filmverktyg, såsom green screen, stop motion och ljudteknik!

Veckoschema:

Måndag

Vi börjar veckan med att diskutera filmproduktion. Vi tittar på några bra exempel och analyserar vad det är som gör dem bra. Sedan börjar vi under fria former själva att filma!

Tisdag

Ni delar in er i grupper och får i uppdrag att göra en spelfilm om det ämne ni valt i er grupp. Därefter får ni veta hur ni planerar upp arbetet och börjar göra en playbook om er berättelse. Under dagen kommer ni också att få testa på Stop motion.

Onsdag

På förmiddagen arbetar ni med att finjustera er playbook och börjar sedan filma scener utifrån den planering ni har gjort. Under dagen kommer ni också att testa på green screen.

Torsdag

Vi justerar vår playbook och filmar de sista scenerna. Sedan lär vi oss olika ljudtekniker som vi kan använda oss av för att komplettera filmen i efterhand. Därefter ägnar vi eftermiddagen åt att börja klippa filmen.

Fredag

Vi fortsätter att klippa färdigt filmen och ljudsätta den. Klockan 14:30 presenterar vi våra projekt och vad vi har lärt oss för föräldrar och vänner.

Info & anmälan

Tid: 9-15 i 5 dagar (bemannat från kl 8)


När: v.28 & v.33

Rekommenderad ålder: 8+

Plats: I Cool Minds lokaler på Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö (Folkets Park)

Mat: Frukost, fika, lunch och dryck ingår. Tas mat med hemifrån har vi både frys och kyl.

Pris: 1395:-*

*OBS
: Medlemskap krävs och kostar 100:-. Medlemskap behöver bara betalas 1 gång per år och ger dig tillträde till alla våra kurser m.m.

Anmälan senast 1 dag innan kursstart:

 
Boka kurs

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.

 


Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.

Translate »
Top