OM COOL MINDS

Cool Minds vill väcka lusten att lära!

Cool Minds är vetenskapslekland, som genom kurser, workshops, drop-in och födelsedagskalas verkar för att få barn och unga intresserade av vetenskap och teknik. Vår primära målgrupp är mellan 5-15 år, men vi har även verksamhet riktad till vuxna, främst pedagoger. Syftet med verksamheten är att inspirera fler till naturvetenskap, teknik och IT, samt att skapa positiva associationer till lärande och kunskap. 

Kontakt

Cool Minds AB
Norra Parkgatan 2 (mellan Carib Kreol och Terrariet i Folkets Park)
214 22 Malmö
Epost: info@coolminds.se
Telefon: 0703095766
Frågor om kalas? Klicka här!

Öppettider

Vardagar: kl 12-18

Helger: kl 10-19

Lovdagar (sommarlov, höstlov, påsklov, sportlov, röda dagar): kl 10-19

Hitta hit

Vi finns i Folkets Park, nära huvudentrén. Vår lokal är placerad mellan Carib Kreol och Terrariet, och mittemot oss ser du Folkets Park ros-staty!

Priser och bokning

Kolla runt på vår hemsida och läs om våra olika kurser och aktiviteter. När du har bestämt dig för en kurs så ser du priset på vardera kurs i slutet av varje kursbeskrivning. Klicka sedan på “BOKA KURS” och så kommer en popupsida upp där du fyller i all information. När vi har mottagit din bokning så återkommer vi så fort vi kan med en bokningsbekräftelse. Om du behöver hjälp eller vill fråga om något kan du alltid ringa eller mejla till oss.

Priser för drop in
3-100 år: 50 kr
Barn 0-3 år: Gratis

Priser för kalas
De flesta kalas kostar 180 kr per barn (inklusive mat och dryck) men varierar beroende på vilket tema ni väljer. Här hittar ni alla våra kalas!

Våra lokaler

Under sommaren 2018 flyttade Cool Minds till centrala Folkets Park! Hela lokalens inredning är anpassad till Cool Minds verksamhet och behov. Färger, former och material är genomtänkta på ett sådant sätt att lokalerna ska bli inspirerande, positiva och kanske lite oväntade. Allt för att du ska få en så rolig, lärorik och spännande upplevelse hos oss som möjligt.

Cool Minds erbjuder fika, snacks och kall och varm dryck i vårt café under drop in. Du kan exempelvis beställa en cappuccino, glass, chips eller muffins. Är ni på jakt efter en måltid kan vi tipsa om Far i Hatten, Moriskan och Carib Kreol som finns i parken! I Folkets Park finns också 2 kiosker.

Cool Minds historia

När Cool Minds grundare Farzin Saber såg barnen sitta i soffan och spela på sina iPads slog det honom att de förmodligen inte hade en aning om hur de fungerade. Och att barn omger sig med massor av teknik utan att egentligen reflektera över att det är resultatet av vetenskap. Han tänkte att det borde finnas en plats som var lika rolig som ett lekland, fast istället för att bara hoppa runt skulle barnen både ha kul och lära sig något.

Men Farzin gjorde något mer än bara tänka. Han bestämde sig för att göra verklighet av sin idé.

Resultatet blev Cool Minds, ett helt nytt lek- och kunskapslabb i Malmö. Här kan barn och ungdomar experimentera med teknik, kemi och biologi. Göra DNA-halsband, bygga en robot och lära sig att programmera egna dataspel. Bland mycket annat. ”Tanken är att väcka deras intresse för teknik och låta dem lära sig mer under lek- och lustfyllda former” berättar Farzin. ”Förhoppningen är att de kanske redan här får impulser som påverkar deras framtida yrkesval.”

Specialevent

Vi skräddarsyr aktiviteter för både företag och föreningar. Om du är intresserad av en annorlunda och inspirerande kick-off, eller om din förening vill göra en rolig aktivitet ihop, kan vi på Cool Minds skräddarsy ett event. Varför inte ha ett möte i våra lokaler och samtidigt göra en rolig aktivitet? Tänk att få producera en egen dokumentärfilm, skapa en egen stop-motion film eller testa ert eget DNA. Vill ni så kan ni även bygga er egen elektronikpryl som en robot eller er egen förstärkare.

Kontakta oss på info@coolminds.se eller 040-190216 så kan vi ta fram en aktivitet specialanpassad för just ditt företag eller förening.

COOL MINDS – Malmös lek- och kunskapsland för barn och ungdomar

Med ny kunskap väcks nya drömmar

Top