Om verksamheten Cool Minds

Cool Minds är ett science center som genom kurser, workshops, drop in och födelsedagskalas verkar för att få barn och unga intresserade av vetenskap och teknik.

Cool Minds primära målgrupp är mellan 5-15 år, men har även verksamhet riktad till vuxna, främst pedagoger. Syftet med verksamheten är att inspirera fler till naturvetenskap, teknik och IT, samt att skapa positiva associationer till lärande och kunskap. Cool Minds drivs som en ideell förening vilket innebär att du som besökare kan både bli medlem och engagerad i verksamhetens utveckling.

Cool Minds lokal

Under sommaren 2018 flyttade Cool Minds till centrala Folkets Park! Hela lokalens inredning är anpassad till Cool Minds verksamhet och behov. Färger, former och material är genomtänkta på ett sådant sätt att lokalerna ska bli inspirerande, positiva och kanske lite oväntade. Allt för att du ska få en så rolig, lärorik och spännande upplevelse som möjligt.

Cool Minds erbjuder fika, snacks och kall och varm dryck i vårt café under drop in. Du kan exempelvis beställa en cappuccino, glass, chips eller muffins. Är ni på jakt efter en måltid kan vi tipsa om Far i Hatten, Moriska Paviljongen, Sallys och Folkparksgrillen som finns i parken!

Historia

Cool Minds startade som aktiebolag augusti 2015. Tanken var att väcka barns intresse för teknik och låta dem lära sig mer under lek- och lustfyllda former. Förhoppningen var att de kanske redan här får impulser som påverkar deras framtida yrkesval.

I maj 2019 gick Cool Minds ihop med en lokal ideell förening och fortsatte att driva sin verksamhet parallellt med deras. Den tidigare ideella förening drev bland annat julfesten Jalla Jalla en Jul för Alla, som välkomnar hemlösa och utsatta familjer till en storslagen julfest i Folkets Park. Den nya gemensamma organiseringen drivs under namnet Cool Minds och organiserar fortfarande Jalla Jalla en Jul för Alla varje år.

Specialbokningar och evenemang

Cool Minds skräddarsyr aktiviteter för både företag och föreningar. Om du är intresserad av en annorlunda och inspirerande kick-off, eller om din förening vill göra en rolig aktivitet ihop, kan Cool Minds skräddarsy ett event. Varför inte ha ett möte i våra lokaler och samtidigt göra en rolig aktivitet? Tänk att få producera en egen dokumentärfilm, skapa en egen stop-motion film eller testa ert eget DNA. Vill ni så kan ni även bygga er egen elektronikpryl som en robot eller er egen förstärkare.

Maila info@coolminds.se så kan Cool Minds ta fram en aktivitet specialanpassad för just ditt företag eller förening.

Vi på Cool Minds

Marielle Sterner

Verksamhetschef

Gillar: Att träna bouldering på klättercentret.

Favoritfärg: Lila

Ronja Feuer

Art Director

Gillar: Katter

Favoritfärg: Roströd

Cecilia Lindskog

IT-chef

Gillar: Växter och programmering

Favoritfärg: Turkos

Fabian Ahlström

Kursansvarig

Gillar:

Favoritfärg:

Alrik He

Teknik-ansvarig

Gillar:

Favoritfärg:

Maila till info@coolminds.se

Translate »
Top