Årskurs 1-3

Ta med din klass till Cool Minds! Här kan du som pedagog boka olika workshops där eleverna får utforska olika ämnen. Nedan hittar du alla ämnen som är anpassade för årskurs 1-3!

Vindkraftverk

I denna kurs lär eleverna sig grundläggande ellära, hållbar energi och får applicera det genom att bygga ett enkelt vindkraftverk. Barnen kommer använda sig av en dynamo med olika byggmaterial för att sedan testa sin design med artificiell vind. Eleverna experimenterar hur formen av turbinbladen påverkar hastigheten som turbinen roterar, och därmed hur mycket elektricitet den genererar. För att göra det mer spännande får barnen tävla i grupper för att se vem som lyckas alstra mest energi!

Tid: 2 timmar

Pris
2100:- grupper på upp till 15 elever
2600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Programmering

Visuell programmering är ett spännande sätt för de minsta att bekanta sig med principerna bakom programmering, som både är kul och lärorikt! Programmet som används heter Scratch – en plattform som utvecklades av MIT för att enklare greppa de grundläggande koncepten inom programmering. Under denna kurs får barnen lära sig om sekventiell exekvering, variabler, och if-satser, medan de utvecklar ett enkelt spel.

Tid: 2 timmar

Pris
2100:- grupper på upp till 15 elever
2600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Biologi

Skelettanatomi
Eleverna lär sig om hur skelettet är uppbyggt hos några olika typer av vertebrater genom att undersöka riktiga ben från mindre djur. De får en inblick i likheter och skillnader mellan skelett hos olika djurgrupper och kan genom det börja reflektera kring olika delars evolutionära ursprung, släktskap mellan djurgrupper och gemensamma förfäder.

Tid: 2 timmar

Pris
2600:- grupper på upp till 15 elever
3600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Kemi

Blodanalys med CSI-tema
Under denna interaktiva workshop djupdyker vi i spännande fakta kring blod och blodanalys. Vi lär oss om blodgrupper, blodkoaguleringen och antikroppar. Barnen får också lära sig om hur blodanalys används i praktiken, inom sjukvård och kriminologi.

Till blodanalysen använder vi syntetiskt blod. Vi inkluderar en sidoaktivitet där barnen får ta sina egna fingeravtryck och analysera dessa i ett mikroskop!

Tid: 2 timmar

Pris
2100:- grupper på upp till 15 elever
2600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Stop motion

Barnen får kunskap om enklare berättarteknik och om tekniken som används för att skapa animerade filmer. Eleverna får bekanta sig med de delprocesser som ingår i en filmproduktion. Eleverna får kunskap om hur filmer görs och förstå vikten av planering i samband med filmproduktion.

Tid: 2 timmar

Pris
2100:- grupper på upp till 15 elever
2600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Skaparverkstad

I skaparverkstaden på Cool Minds flödar kreativiteten! Välj mellan:

Ljus- och keramikpaket
Här väljer eleverna själv färg och design till en figur, tallrik, skål eller vad de önskar att arbeta med. När de målat klart är det dags att glasera och till sist bränner vi keramiken i vår ugn. Ljusen designar de också själva, genom att välja gjutform och olika färger.

Pris ljus- och keramikpaket
2400:- grupper på upp till 15 elever
3400:- grupper från 15-30 elever

Ljus- och drejpaket
Designa egna ljus i olika färger och former. Skapa med olika typer av lera och få kunskap i användbara tekniker. Skulptera olika former av lera och testa på att dreja. Observera att det endast finns två stycken drejningsskivor på Cool Minds och därför blir drejningen tidsbegränsad beroende på antalet elever. 

Pris ljus- och drejpaket
2200:- grupper på upp till 15 elever
2900:- grupper från 15-30 elever

Tid: 2 timmar

Boka workshop

Translate »
Top