Ta med din klass till Cool Minds! Här kan du som pedagog boka olika workshops där eleverna får utforska olika ämnen. Nedan hittar du alla ämnen som är anpassade för gymnasieklasser!

Programmering

Till gymnasieklasser kan vi erbjuda olika nivåer av programmering. Den första och enklaste är Visuell programmering – ett spännande sätt att bekanta sig med principerna bakom programmering, som både är kul och lärorikt! Programmet som används heter Scratch – en plattform som utvecklades av MIT för att enklare greppa de grundläggande koncepten inom programmering. Under denna kurs får barnen lära sig om sekventiell exekvering, variabler, och if-satser, medan de utvecklar ett enkelt spel.

Visuell programmering riktar sig egentligen till en yngre målgrupp, men är ett bra första steg in till programmering oavsett ålder om en helt saknar erfarenhet.

Nästa steg är JAVA, med hjälp av Processing – en open-source mjukvara som gör det enklare att ta sina första steg in i textbaserad kod. Java är världens mest använda programmeringsspråk, och används i allt från gatlampor till rymdskepp. Plattformen är pedagogisk och spännande att utforska i årskurserna 7-9, men en viss tidigare erfarenhet kan underlätta.

Det sista steget är för de skolor som tidigare har jobbat med programmering och insett värdet i att utvecklas vidare. Då lär vi oss C# i Unity, samma plattform som bland annat Pokemon Go utvecklades i. För att eleverna ska klara denna kurs bör de ha tidigare erfarenhet av programmering.

Tid: 2 timmar

Pris
2100:- grupper på upp till 15 elever
2600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Koppling till läroplanen: Våra teknikurser ger eleverna kunskaper om hur man kan lösa olika problem och uppfylla mänskliga behov med hjälp av teknik. Eleverna får utveckla en förståelse för användningen av tekniska lösningar och vilken betydelse dessa har för människan, samhället och miljön. Vi vill ge förutsättningar till att utveckla egna tekniska idéer och lösningar. Vårt hands-on perspektiv hjälper barnen att utveckla tilltro till sin förmåga att bedöma tekniska lösningar och relatera dessa till samhället.

Koppling till läroplanen: Programmering är numera en del av läroplanen. Både under undervisningsmålen för matematik och teknik finns krav på eleven att utveckla förståelse för programmeringens användningsområden och olika programmeringsmiljöer. Samtidigt finns en begränsad erfarenhet av programmering i klassrummen och begränsade möjligheter för lärare att hinna kompetensutvecklas. Hos Cool Minds är situationen annorlunda då programmering har varit en stor del av vårt erbjudande för skolor och privatpersoner sedan start. I våra programmeringskurser får eleverna lära sig att använda matematiskt tänkande i praktiken.

Programmering & teknik

Kombinera programmering med teknik. Välj mellan dessa alternativ:

3D-printing

Lär dig 3D-modellering och printing genom plattformen TinkerCAD! I denna kurs får eleverna lära sig grunderna av 3d-modellering och 3d-printing, samt tekniken som ligger bakom.

Eleverna börjar med att bygga en modell i TinkerCAD – en gratis-plattform som utvecklats av Autodesk, som är industriledare inom CAD-modellering. Modellen omvandlas sedan till kod som printern ska utföra, och överförs därefter till en 3d-printer, som skriver ut modellen i giftfri PLA-plast.

Arduino

Arduino är en prototyping-plattform som förenar programmering och elektronik för att göra det enklare att bygga smarta elektriska gadgets. Arduino används världen över av miljontals hobbyister samt produktutvecklare, för att bygga allt från robotar till smarta hemlarm.

Arduino består av en mikrokontroller – en liten dator som man enkelt kan koppla elektroniska komponenter och sensorer till – samt en programmerings-plattform som låter eleverna bestämma hur de olika komponenterna ska uppföra sig. Eleverna får använda sig av LED-lampor, knappar, servo-motorer, med mera, för att lära sig mer om tekniken, och lösa utmaningar längst med vägen.

Tid: 2 timmar

Pris
2500:- grupper på upp till 15 elever
3500:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop
 

Ultimate Robot workshop

Ultimate Robot är ett helt kit utformat för att experimentera med teknik och programmering. Kitet innehåller Arduino-kontroller, olika sensorer, grepparm och andra mekaniska delar som möjliggör olika konstruktioner. I den här workshopen kommer ni även få lära er att programmera roboten. 

Tid: 3 timmar

Pris:
3150:- grupper på upp till 15 elever
3950:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop
 

Film

Välj mellan dessa alternativ:

Skapa en kortfilm
Eleverna får  bekanta sig med de delprocesser som ingår i en filmproduktion: pre-produktion, produktion och post-produktion. Eleverna får kunskap om hur filmer görs och förstå vikten av planering i samband med filmproduktion. I slutet får barnen redigera filmerna genom att tillsätta ljud, ljus, och andra effekter.

Green Screen
Skapa en animerad film eller en kortfilm med hjälp av green screen. I datorn får du själv välja olika bakgrunder till dina olika scener. Precis som i våra andra filmworkshops får du även lära dig om pre-produktion, produktion och post-produktion.

Ljudproduktion
Skapa ljud till din film, spela in en podcast eller ljudbok. Redigera, klipp och lägg på effekter i ljudprogram. 

Tid: 2 timmar

Pris
2100:- grupper på upp till 15 elever
2600:- grupper från 15-30 elever

Boka workshop

Skaparverkstad

I skaparverkstaden på Cool Minds flödar kreativiteten! Välj mellan:

Ljus- och keramikpaket
Här väljer eleverna själv färg och design till en figur, tallrik, skål eller vad de önskar att arbeta med. När de målat klart är det dags att glasera och till sist bränner vi keramiken i vår ugn. Ljusen designar de också själva, genom att välja gjutform och olika färger.

Pris ljus- och keramikpaket
2400:- grupper på upp till 15 elever
3400:- grupper från 15-30 elever

Ljus- och drejpaket
Designa egna ljus i olika färger och former. Skapa med olika typer av lera och få kunskap i användbara tekniker. Skulptera olika former av lera och testa på att dreja. Observera att det endast finns två stycken drejningsskivor på Cool Minds och därför blir drejningen tidsbegränsad beroende på antalet elever. 

Pris ljus- och drejpaket
2200:- grupper på upp till 15 elever
2900:- grupper från 15-30 elever

Tid: 2 timmar

Boka workshop

Translate »
Top