Film & Estetiska ämnen åk 4-6

Film

Välj mellan dessa olika workshops.

Stop Motion
Barnen får kunskap om berättarteknik och om tekniken som används för att skapa animerade filmer. I denna workshop använder vi oss utav lera för att skulptera olika karaktärer. Eleverna får bekanta sig med de delprocesser som ingår i en filmproduktion. Eleverna får kunskap om hur filmer görs och förstå vikten av planering i samband med filmproduktion. I slutet får barnen redigera filmerna genom att tillsätta röster.

Skapa en kortfilm
Eleverna får  bekanta sig med de delprocesser som ingår i en filmproduktion: pre-produktion, produktion och post-produktion. Eleverna får kunskap om hur filmer görs och förstå vikten av planering i samband med filmproduktion. I slutet får barnen redigera filmerna genom att tillsätta ljud, ljus, och andra effekter.

Green Screen
Skapa en animerad film eller en kortfilm med hjälp av green screen. I datorn får du själv välja olika bakgrunder till dina olika scener. Precis som i våra andra filmworkshops får du även lära dig om pre-produktion, produktion och post-produktion.

Skapa en ljudhistoria
Lär dig att skriva en kort historia, skådespela med rösten och redigera filerna i ett ljudprogram. I slutet får barnen med sig en egenproducerad ljudbok!

TID: 2 timmar

PRIS: 2100 kr för grupper upp till 15 elever, och 2600 kr för grupper från 15-30 elever.

Estetiska ämnen

Keramik & ljusfabrik
I vår keramikverkstad väljer eleverna själv färg och design till en figur, tallrik, skål eller vad de önskar att arbeta med. När de målat klart är det dags att glasera och till sist bränner vi keramiken i vår ugn. Ljusen designar de också själva, genom att välja gjutform och olika färger. Allt får barnen ta med sig hem när det är stelnat och klart!

TID: 2 timmar

PRIS: 2100 kr för grupper på upp till 15 elever, och 2900 kr för grupper från 15-30 elever.

COOL MINDS – Malmös lek- och kunskapsland för barn och ungdomar

Med ny kunskap väcks nya drömmar

Translate »
Top