Kemi & Biologi åk 4-6

Biologiexperiment

Välj mellan dessa olika workshops.

Så påverkar droger
Eleverna observerar de fysiologiska förändringar som uppstår av olika droger. Både kvalitativa och kvantitativa observationer genomförs. Begreppen dosrespons och kritisk nivå introduceras och eleverna får möjlighet att studera drogernas effekter på mikroorganismer på nära håll.

Skelettanatomi
Eleverna lär sig om hur skelettet är uppbyggt hos några olika typer av vertebrater genom att undersöka riktiga ben från mindre djur. De får en inblick i likheter och skillnader mellan skelett hos olika djurgrupper och kan genom det börja reflektera kring olika delars evolutionära ursprung, släktskap mellan djurgrupper och gemensamma förfäder.

TID: 2 timmar

PRIS: 2 600 kr för grupper upp till 15 barn och 3 600 kr för grupper från 15-30 barn.

Biologianalyser

Välj mellan dessa olika workshops.

Blodanalys med CSI-tema
Under denna interaktiva workshop djupdyker vi i spännande fakta kring blod och blodanalys. Vi lär oss om blodgrupper, blodkoaguleringen och antikroppar. Barnen får också lära sig om hur blodanalys används i praktiken, inom sjukvård och kriminologi.

Till blodanalysen använder vi syntetiskt blod. Vi inkluderar en sidoaktivitet där barnen får ta sina egna fingeravtryck och analysera dessa i ett mikroskop!

DNA-analys
Tack vare denna DNA-analys kan eleverna få se sitt DNA med sina egna ögon! Vi inleder med teori om celler och DNA:ets struktur och funktion. Sedan får eleverna ta celler från insidan av sin mun, öppna upp de och få DNA:et i cellkärnan att klumpa ihop sig.

Workshopen gör det enklare för barn att förstå konceptet med DNA, samtidigt som de har roligt!

TID: 2 timmar

PRIS: 2100 kr för grupper på upp till 15 elever, och 2600 kr för grupper från 15-30 elever.

COOL MINDS – Malmös lek- och kunskapsland för barn och ungdomar

Med ny kunskap väcks nya drömmar

Translate »
Top