Sommarlov på Cool Minds

Det är äntligen dags för sommarlov! Från och med 12 juni till och med 14 augusti har Cool Minds öppet extra länge, 10-19 varje dag! Under lovet kan du delta i flera olika minikurser, komma på drop in eller delta i en skollovskurs! 

Programmering nivå 1

Finns det något roligare än att spela datorspel? Ja, att bygga sitt eget! Under en vecka på skollovet får du lära dig mer om hur datorspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

Rekommenderad ålder: 8+
Tillgänglig: v.25, v.27, v.28, v.29 och v.33
Tid: mån-fre kl 9-15

Mer info

Programmering för barn

Avancerad programmering för barn

Programmering nivå 2

Om du deltagit i programmering nivå 1 eller har tidigare erfarenhet av programmering så är programmering nivå 2 säkert intressant för dig! Här fördjupar vi oss i textbaserad programmering genom Processing. Kanske är det här ditt första steg mot en framtid som programmerare? 

Rekommenderad ålder: 9+
Tillgänglig: v.30
Tid: mån-fre kl 9-15

Mer info

Skapa i lera

I denna lovkurs får deltagarna lära sig om lera, drejning, samt olika tekniker och sätt att skapa med lera. Vi går även igenom glaseringsprocessen samt hur och varför keramiken bränns. Barnen tillåts experimentera med metoderna och allt de skapar får de givetvis ta med sig hem. Kursen riktar sig till nybörjare!

Rekommenderad ålder: 8+
Tillgänglig: v.29
Tid: mån-fre kl 9-15

Mer info

Drejning för barn

Robotbyggande

Robotkurs

Är du nyfiken på elektroniska gadgets? Då är lovet räddat! Under fem dagar får du testa på att bygga en gadget, en egen strömkälla och lära dig mer om elektronik. Som avslutning bygger du din egen robot som du får ta med hem.

Rekommenderad ålder: 8+
Tillgänglig: v.27 och v.30
Tid: mån-fre kl 9-15

Mer info

Spelfilm

Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? En story du vill filmatisera? Då kan du ägna en del av skollovet åt att göra en spelfilm! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion. Du får även utforska andra filmverktyg, såsom green screen, stop motion och ljudteknik!

Rekommenderad ålder: 8+
Tillgänglig: v.28 och v.33
Tid: mån-fre kl 9-15

Mer info

Filmskapande

Drejning för barn

Minikurs i drejning

Att arbeta med lera är mer komplicerat än vad en kan tro. I denna minikurs får deltagarna en lekfull introduktion till drejning, olika typer av lera och användbara tekniker för att hantera lera! Dagen präglas av eget skapande. Allt som deltagarna skapar får tas med hem!

Rekommenderad ålder: 6+
Tid: 11-14
Datum: 14/6, 23/6 och 27/7

Mer info

Ultimate Robot workshop

Vill du lära dig mer om hur robotar fungerar? Kanske till och med bygga ihop en robot med hjälp av olika delar? Då är den här workshopen perfekt för dig! Ultimate Robot är ett helt kit utformat för att experimentera med teknik och programmering. Denna workshop är en introduktionskurs till kitet och är nybörjarvänligt nog för vem som helst att sätta igång!

Rekommenderad ålder: 8+
Tid: 11-14
Datum: 4/7 och 15/8

Mer info

Robotworkshop

Slime

Slimefest!

Att skapa slime är inte bara roligt, utan även lärorikt! Under slimefesten får barnen lära sig om olika konsistenser och kemiska uppbyggnader, genom att jobba med olika typer av slime. En hel del motorisk inlärning sker, vilket gör att kursen passar bra även för yngre åldrar.

Rekommenderad ålder: 5+
Tid: 12-15
Datum: 22/6, 18/7 och 16/8

Mer info

Minikurs i programmering

Är du intresserad av att lära dig programmera? I den här minikursen får du en inblick i hur man kan göra för att programmera sitt eget spel Visuell programmering är enklare att förstå än textbaserad kodning, vilket gör att yngre barn kan lära sig det. Med sina nyfunna kunskaper får alla deltagare skapa ett litet spel! Detta kan sedan spelas hemifrån.

Rekommenderad ålder: 7+
Tid: 11-14
Datum: 20/6, 12/7 och 9/8

Mer info

Skelettanatomi

I den här workshopen får man lära sig hur skelettet är uppbyggt hos några olika typer av vertebrater genom att undersöka riktiga ben från mindre djur. Deltagarna får en inblick i likheter och skillnader mellan skelett hos olika djurgrupper och kan genom det börja reflektera kring olika delars evolutionära ursprung, släktskap mellan djurgrupper och gemensamma förfäder. Benen utforskas genom att öppna upp stereliserade ugglepellets. 

Rekommenderad ålder: 5+
Tid: 12-15
Datum: 29/7

Mer info

Minikurs i Arduino

Är du intresserad av både elektronik och programmering? Då är detta kursen för dig! Med hjälp av Arduino, en så kallad open source elektronikplattform, kan du på ett begripligt och enkelt sätt lära dig om både elektronik och programmering.

Rekommenderad ålder: 9+
Tid: 11-14
Datum: 25/7

Mer info

Virtual reality

Under sommarlovet är det öppet för drop in varje dag! 

På drop in kan man hitta på en hel del olika saker. Det finns tre olika avdelningar; spelsalen med olika interaktiva spel och virtual reality, biologirummet med mikroskåp sniglar och annat spännande och skaparverkstad med ljus och keramik.

Läs mer om de olika avdelningarna på Cool Minds drop in. 

Translate »
Top