Sommarlovet är snart över!

Men misströsta inte, detta betyder att våra kvällskurser snart kommer igång igen! I programmera ett datorspel nivå 1 lär du dig grunderna i visuell programmering. Deltagarna lär sig att programmera spel med hjälp av Scratch och senare i kursen blir det  mer djupgående och teoretiskt då deltagarna får lära sig if-statements, loopar och variabler. I kursen går även djupare in i spelgrafik, så att barnen kan göra så alla deras spel får ett unikt och personligt utseende. Kursen avslutas med att alla deltagare får programmera ett eget spel som sedan familj och vänner får titta på under det sista tillfället.

Om du redan deltagit i programmering nivå 1 eller har tidigare erfarenheter av programmering så kan du även välja att delta i programmera ett datorspel nivå 2 där vi går djupare in i programmeringsvälden med hjälp av kodbaserad programmering i Processing. I den här kursen får alla deltagare göra ett projekt som sedan presenteras för familj och vänner under det sista kurstillfället.

Att lära sig grunderna till programmering är väldigt relevant för det tekniska samhället vi lever i. Att hitta ett intresse som barn kan dessutom leda till att man får upp ögonen för sin framtida utbildning och så småningom yrke!

Båda kvällkurserna i programmering startar vecka 34 och sträcker dig över 10 tillfällen.

Inga Kommentarer

Tyvärr, kommentarformuläret är stängd för tillfället.

Translate »
Top