På Cool Minds vill vi att alla oavsett kön ska få en chans att tidigt hitta ett intresse inom teknik och IT. Teknikbranschen växer och allt fler yrkesmöjligheter uppstår inom områden som teknik och mjukvaruutveckling men andelen tjejer inom denna sektor är mycket liten.

 

Under vårterminen vill vi därför välkomna tjejer och icke-binära mellan 7-14 år till att testa på olika tekniska plattformar. All undervisning baseras på entreprenöriellt lärande där barnens egna nyfikenhet och drivkrafter står i fokus. Varje tillfälle riktar in sig på ett tema som kommer att variera mellan programmering, teknikexperiment tex lödning, Arduino och 3D-printing.

Syftet med dessa tekniklabbarna är dels att få öppna upp intresset för teknik och IT men också att tjejer och icke-binära ska få träffa andra likasinnade med samma intresse.

 

Tekniklabb för tjejer och icke-binära är helt kostnadsfritt med stöd från Malmö Stad.

Praktisk info: Sammanlagt kommer 13 tillfällen med olika inriktningar äga rum under våren på Cool Minds. Dessa tillfällen är oberoende av varandra vilket innebär att man kan missa flera tillfällen utan att inlärningen störs. Du behöver inte heller göra någon bokning för att närvara.

Upplägg

INTRO

28 februari

Kl: 17-19

Vi startar tekniklabben med en introduktion till teknik och programmering. Här får alla deltagare testa på lite olika saker för att hitta vad de är mest intresserade av.

PROGRAMMERING

6 mars, 13 mars

OBS! 20 mars är inställd! OBS!

Kl: 17-19

Under dessa tillfällena introduceras deltagarna till visuell programmering i Scratch. Deltagarna får även programmera ett eget spel!

LÖDNING

27 mars & 3 april

Kl: 17-19

Under dessa två tillfällen kommer deltagarna få löda ihop olika komponenter som senare kommer att användas med Arduino.

Arduino

17 april & 24 april

Kl: 17-19

Här går vi vidare och programmerar det som tidigare lödats ihop med hjälp av Arduino.

ROBOTBYGGANDE

8 maj & 15 maj

Kl: 17-19

Nu går vi vidare och bygger våra egna robotar med hjälp av Ultimate Robot kit! Med hjälp av detta kitet kan man bygga ihop olika designer som sedan kan styras från en mobiltelefon.

3D-printing

22 maj & 29 maj

Kl: 17-19

Under dessa två tillfällena lär vi oss att designa och sedan även printa ut vår egen 3D-modell.

Avslut

5 juni

Kl: 17-19

Vi avslutar tekniklabben med att dela ut diplom och fika! Alla deltagare får ta med sig saker som de har skapat hem!

Translate »
Top