Vi ses på Innocarnival!

För tredje gången möts tusentals barn och unga från hela Skåne i Malmö för att presentera sina innovationer som kan bidra till en mer hållbar utveckling. Cool Minds har jobbat med ett stort antal av klasserna som nu ställer ut. Vi kommer också att hålla i skoj aktiviteter i skaparverkstaden!

Evenemanget är öppet för alla – FRI ENTRÉ

SKAPARVERKSTAD
I årets skaparverkstad på plan 1 myllrar det av spännande utmaningar för alla besökare. Alla aktiviteter ger ingångar till ett lustfyllt lärande och innovativt tänkande kring de globala målen. Här kan du prova att programmera flera olika typer av robotar, bli sopdetektiv, designa egna brunnslock och ta en selfie med de globala målen. Kom och testa Virtual Reality, bygg ett vindkraftverk och spela “Rädda haven” på storskärm.

EDUCATION LOUNGE
En nyhet på årets karneval är Education Lounge på plan 2. Här kommer det att bli korta föreläsningar, rundabordssamtal och prova-på aktiviteter med våra samarbetspartners. En möjlighet för lärare och pedagoger att få med sig nya metoder och verktyg för att arbeta med kreativa och innovativa processer även efter karnevalen.

ÖPPETTIDER
Torsdag 5 april 10-16
Fredag 6 april 10-16

OM INNOCARNIVAL SKÅNE
InnoCarnival Skåne bygger vidare på det koncept som utvecklats vid tidigare arrangemang 2014 och 2016. Lärare och elever har under hösten 2017 deltagit i kreativa lärprocesser och inspirationsseminarier med tema Hållbar Utveckling, med fokus på de globala målen.
Projektet avslutas med en innovationskarneval och prisutdelning på Malmö Live 5-6 april 2018.

 

Information taget från Innocarnivals evenemang.

Inga Kommentarer

Tyvärr, kommentarformuläret är stängd för tillfället.

Top