Vinterspelen 2019

Den uppskattade lovsatsningen Vinterspelen är tillbaka. För andra året i rad kommer ett fiktivt rymdäventyr och spelfestival landa mitt på Stortorget. Målet är att skapa ett stimulerande och aktivt vinterlov för alla barn och unga som bor i Malmö. Vinterspelen äger rum mellan 28 december och 5 januari och Cool Minds är självklart på plats med olika aktiviteter!

I det 900 kvadratmeter stora tältet kommer en värld av spel och interaktiva upplevelser att öppna upp sig. Likt förra året kommer besökaren kunna testa allt från klassiska brädspel och VR till olika typer av tv-spel. Aktiviteterna kommer bygga på interaktion och spelas eller upplevas tillsammans med andra. Besökaren kommer också att få möjlighet att lära sig mer om rymden och utforska den uppbyggda rymdstationen.

Vinterspelen som mötesplats
Arrangemanget vänder sig främst till barn och unga mellan 6-16 år men hela familjen är givetvis välkommen. Målet är att skapa en social mötesplats som både överraskar, utmanar och skapar en känsla av gemenskap bland alla besökare, oavsett ålder och kön.

Årets program
Förutom det övergripande rymdtemat blir det också fokus på teknik och kreativitet på årets arrangemang. Som besökare kommer du bland annat kunna prova på att bygga robotar, programmera egna spel, delta i olika workshops och följa live-streaming på plats. Både internationella spelföretag och lokala aktörer kommer att stå för programpunkterna. Det kommer också att anordnas festliga temadiscon ute på torget för alla danssugna.

När: 28 december-5 januari (stängt nyårsdagen) 
Var: Stortorget i Malmö
Öppet: Kl 11-18 alla dagar 

Inga Kommentarer

Tyvärr, kommentarformuläret är stängd för tillfället.

Translate »
Top