Volontär barnhörnan

När du skickar in en ansökan vill vi förtydliga att du enbart skickar en intresseanmälan – du blir alltså inte automatiskt inbokad. På grund av restriktionerna kommer vi i år att ta emot färre volontärer, men ha högre krav. Vi prioriterar dessa kvalifikationer:

 • Att du har deltagit tidigare år (sedan 2016).
 • Att du har språkkunskaper (utöver nordiska språk, engelska och tyska).
 • Att du är medlem i föreningen Cool Minds. Kännedom om vår förenings organisation och aktiviteter är meriterande. Stötta oss och bli medlem här!
 • Att du kan delta på infomötet den 17/12 kl 18-20
 • Att du har relevant erfarenhet av det specifika området (tex erfarenhet av fotografering, kök eller servering).

Tänk på!

 • Skicka bara en ansökan. Tänk därför igenom noga var du vill bli placerad innan du skickar din ansökan.
 • Kryssar du i båda tidspassen kommer du även att bli inbokad på båda. Vill du endast delta under ett pass ska du bara kryssa i ett.
 • Det kan dröja med svar, men vi har tagit emot din ansökan om du har fått ett automatiskt mailsvar. Om du inte har fått detta kan något ha gått fel. Dubbelkolla gärna att din mailadress stämmer. Om du inte har fått ett manuellt svar inom 2 veckor ber vi dig att titta i skräpposten (det hamnar ofta där). Maila annars volontarjallajalla@coolminds.se
 • Barn under 15 år kan ej delta som volontärer. Vill ni delta som familj rekommenderar vi att ni närvarar som besökare.
 • Har du frågor? Då vi arrangerar detta ideellt har vi begränsat med tid. Vi uppmanar dig att först försöka hitta information på hemsidan (här hittar du våra vanligaste frågor och svar). Finns inte svaret där får du gärna använda nätverksgruppen på Facebook.
 •  Om din fråga fortfarande inte är besvarad kan du maila volontarjallajalla@coolminds.se. Vi har ingen möjlighet att ta emot telefonsamtal.

Barnens hörna kommer i år att arrangeras separat i Cool Minds lokaler. Den exakta organiseringen och aktiviteterna är preliminärt planerade. Men på grund av att restriktioner och regler ändras snabbt har vi valt att avvakta gällande att spika innehållet. Det innebär att vi inte kommer att kunna dela med oss om specifika arbetsuppgifter för dig som volontär ännu. I korthet kommer det dock handla om att välkomna barnfamiljer, arrangera aktiviteter till exempel virtual reality och ljusstöpning, hålla säkerheten bland annat så vi är max 50 personer i lokalen samt hålla ordningen och hjälpa till att plocka fram/undan.

Som volontär i barnhörnan behöver du tänka på:

 • I år kommer volontärerna i barnhörnan enbart att arbete med barn och barnfamiljer. Därför har vi valt att kräva ett utdrag från belastningsregistret. Det är oerhört viktigt att inte fel personer kommer i kontakt med barnen. Här kan du hämta ditt utdrag. Utdraget kommer till dig per post och behöver lämnas oöppnat till oss senast den 20/12.
 • Språkkunskaper (utöver nordiska språk, engelska, tyska som under vårt event är mindre relevanta) är meriterande.

OBS! Vi har valt att genomföra detta evenemang trots rådande omständigheter då vi har anpassat oss efter existerande regler. Vi har genomfört planeringen för att säkerställa trygghet för både volontärer och besökare. Om situationen skulle förvärras eller reglerna förändras kan vi behöva ändra nuvarande plan. Detta kan komma att beröra dig som volontär. Vi förbehåller oss rättigheten att ställa in ditt pass om evenemanget inte kan genomföras enligt plan.

Skicka intresseanmälan »

Translate »
Top