Volontär under Jalla jalla en jul för alla!

Varje år arrangerar vi en Julfest för hemlösa, utsatta och ensamma här i Malmö. Hos oss är alla välkomna, och vi bjuder på julmat, julklappar, underhållning och en massa kärlek.

Gör julen god med oss, delta som volontär!

Delta som volontär på Jalla jalla en jul för alla! – vår julfest för Malmös hemlösa, utsatta och ensamma – och gör julen god med oss!

Anmälan för årets julfest är öppen tills det är fullt!

Kan du inte delta som volontär under julfesten?

Du kan fortfarande göra en insats som volontär, i den utsträckning som passar dig! Gå med i vårt volontärnätverk här: Nätverket Jalla Jalla en Jul för Alla!.

Volontäranmälan hittar du längst ner!

Julfesten öppnar för allmänheten klockan 10.00 och slutar 20.00. Som volontär kan du välja att delta hela dagen eller under vissa pass. Det går alltså jättebra att bara vara med på förmiddagen, till exempel. Varje volontär väljer själv sina tider. Volontärinsatserna är fördelade på olika stationer, som lekhörnan eller kök och servering. Du fyller i vilka stationer du är intresserad av när du anmäler dig, och det går bra att välja allt mellan en och alla. Vi kommer att bekräfta dina pass och din/a station/er i ett mail till dig! Frågor är välkomna och skickas till volontarjallajalla@coolminds.se

Innan du ansöker om att bli volontär hos oss så ber vi dig att säkerställa att du faktiskt kommer att närvara! Vi ber dig även att läsa igenom informationen noga. Om du är osäker på att du kommer att kunna delta eller inte är det bättre att inte anmäla sig, och istället dyka upp på egen hand. Alla är välkomna och man får mer än gärna bidra till julfesten genom att umgås och ha en trevlig stund på plats.

Volontärpassen

 1. Pass 9-13
  Om du väljer första passet deltar du i att förbereda lokalen innan öppning! Du är sedan på plats för att ta emot de första gästerna. I köket förbereds lunchen och fikat ställs fram. Passet är överlag ganska lugnt med något färre besökare – och även något färre volontärer.
 2. Pass 12-16
  Under andra passet ställs lunchen fram och fler gäster börjar komma in. Här delas de första julklapparna även ut, och ett första framträdande på scenen samlar gäster i stora salen.
 3. Pass 15-19
  Från det tredje passet minns man allra bäst den varma julmaten som serveras! Efter julmaten är det många som plockar upp julklappar. Vi har som flest besökare under detta pass, och därför tar vi även emot flest volontärer.
 4. Pass 18-22
  Under det sista passet fortsätter besökarna att njuta av julmaten, och att ta emot julklappar. Kl 20 stänger vi dörrarna och då börjar vi packa ihop allt!

Avdelningarna

 1. Säkerhet/sjukvård
  Här ingår entré, foajé, personalingångar och sjukvård. Det gäller att välkomna gäster, hänvisa dit gästerna ska hänga av sig sina ytterkläder och att se till så att allt går rätt till och att ingen smyger in där de inte ska vara. Detta team består även delvis av sjukvårdspersonal som kan gripa in om någon blir sjuk eller behöver hjälp. Sök dig till denna avdelning om du är utbildad sjuksköterska/läkare eller om du har lätt för att ta tuffa beslut.
 2. Omvårdnad/hygien
  Här ingår frisörer, nagelmålare, smink mm samt hjälp till dessa. Det gäller att hjälpa till med frisörerier, måla naglar och sminka. Sök dig till denna avdelning om du är utbildad/intresserad av smink, styling och inte är rädd för att komma nära andra människor.
 3. Köket
  Här ingår servering av mat, disk och plock, hjälp i köket, servering av dryck, servering av fika mm. Det kommer att stå etiketter på vad det är för mat. Här kommer det vara lite upp och ner som volontär. Ibland kommer det finnas massvis att göra, och ibland kommer det stå still. Passa på att mingla runt och ta något att äta! Sök dig till denna avdelning om du har erfarenhet av av matlagning (framförallt i storkök) eller servering.
 4. Julklappar/garderob
  Här ingår nissar, tomte och kövärd. Det gäller att hjälpa till med att organisera julklapparna, dela ut julklappar och se till så att det går fint till i julklappskön. Julklappar till vuxna delas ut när de lämnar julfesten. Här ingår också ansvar för garderoben. Sök dig till denna avdelning om du klarar av tuffa situationer och kan säga nej.
 5. Lekhörnan
  Här ingår lek och pyssel med barnen. Hela spegelsalen kommer att fyllas med barnaktiviteter. Julklappar kommer även att delas ut till barnen. Sök dig till denna avdelning om du tycker om barn och har lätt för att socialisera dig med nya människor.
 6. Mingelgruppen
  Detta team är ansvariga för att hålla i sociala aktiviteter och lekar för vuxna. Sök dig till denna avdelning om du kan tänka dig stå på scen och leda en grupp/aktivitet.

Fulla pass

Köket Pass 1, 2, 3, 4

Lekhörnan Pass 1, 2 & 3

Mingel Pass 2 & 3

Garderob Pass 1, 2 & 3

Hygien Pass 1, 2, 3 & 4

Säkerhet Pass 2 & 3

Lediga pass

Lekhörnan Pass 4

Mingel Pass 1 & 4

Garderob Pass 4

Säkerhet Pass 1 & 4

Är du fotograf eller filmare?

Som fotograf förevigar du årets julfest. Vi är i stort behov av duktiga fotografer och söker därför efter flera stycken. Om du är intresserad av att bidra ber vi dig att maila volontarjallajalla@coolminds.se och berätta lite kort om dig. Lägg även till kontaktuppgifter och information om hur länge du kan delta. Tänk på att det inte är lätt att vara fotograf under Jalla Jalla en Jul för alla – ljuset är svagt och många människor vill inte vara med på bild. Därför tar vi enbart emot professionella fotografer.

​Teatersminkare/ansiktsmålare och frisörer

Vi söker även volontärer med dessa kompetenser! Om du är intresserad av att bidra ber vi dig att maila volontarjallajalla@coolminds.se och berätta vad du kan bidra med. Lägg även till kontaktuppgifter och information om hur länge du kan delta.

Saknar du info?

Kika på vår Q&A! Mer info om julfesten, julklappsinsamling och mer finns i denna flik.

Volontäranmälan!

Se till att ha läst igenom informationen innan du anmäler dig.

OBS! From och med nu, den 23/12 kl 21:00 kommer vi inte längre hantera ansökningar. Om du har valt ett LEDIGT pass kan du dyka upp så hanterar vi den på plats. Fyll gärna in ansökan oavsett så kan vi kopiera dina uppgifter därifrån när du kommer.

 

HÄR hittar du volontäranmälan för den 24/12.

Translate »
Top