Volontär värd

När du skickar in en ansökan vill vi förtydliga att du enbart skickar en intresseanmälan – du blir alltså inte automatiskt inbokad. På grund av restriktionerna kommer vi i år att ta emot färre volontärer, men ha högre krav. Vi prioriterar dessa kvalifikationer:

 • Att du har deltagit tidigare år (sedan 2016).
 • Att du har språkkunskaper (utöver nordiska språk, engelska och tyska).
 • Att du är medlem i föreningen Cool Minds. Kännedom om vår förenings organisation och aktiviteter är meriterande. Stötta oss och bli medlem här!
 • Att du kan delta på infomötet den 17/12 kl 18-20
 • Att du har relevant erfarenhet av det specifika området (tex erfarenhet av fotografering, kök eller servering).

Tänk på!

 • Skicka bara en ansökan. Tänk därför igenom noga var du vill bli placerad innan du skickar din ansökan.
 • Kryssar du i båda tidspassen kommer du även att bli inbokad på båda. Vill du endast delta under ett pass ska du bara kryssa i ett.
 • Det kan dröja med svar, men vi har tagit emot din ansökan om du har fått ett automatiskt mailsvar. Om du inte har fått detta kan något ha gått fel. Dubbelkolla gärna att din mailadress stämmer. Om du inte har fått ett manuellt svar inom 2 veckor ber vi dig att titta i skräpposten (det hamnar ofta där). Maila annars volontarjallajalla@coolminds.se
 • Barn under 15 år kan ej delta som volontärer. Vill ni delta som familj rekommenderar vi att ni närvarar som besökare.
 • Har du frågor? Då vi arrangerar detta ideellt har vi begränsat med tid. Vi uppmanar dig att först försöka hitta information på
 • hemsidan (här hittar du våra vanligaste frågor och svar). Finns inte svaret där får du gärna använda nätverksgruppen på Facebook.
 •  Om din fråga fortfarande inte är besvarad kan du maila volontarjallajalla@coolminds.se. Vi har ingen möjlighet att ta emot telefonsamtal.

Som värd arbetar du nära människor. Din roll är att se till att eventet är en trygg och varm upplevelse för alla.

Dessa olika avdelningarna finns som värd:

Säkerhet/sjukvård
Här ingår entré, foajé, personalingångar och sjukvård. Det gäller att välkomna gäster, hänvisa dit gästerna ska hänga av sig sina ytterkläder och att se till så att allt går rätt till och att ingen smyger in där de inte ska vara. Detta team består även delvis av sjukvårdspersonal som kan gripa in om någon blir sjuk eller behöver hjälp.
Sök dig till denna avdelning om du är utbildad sjuksköterska/läkare eller om du har lätt för att ta tuffa beslut.

Julklappar/garderob
Arbetsuppgifterna består av att organisera och dela ut julklappar och se till så att det går fint till i julklappskön. Julklappar till vuxna delas ut när de lämnar julfesten. Här ingår också ansvar för garderoben. Som volontär kan du växla mellan dessa olika arbetsuppgifter. Sök dig till denna avdelning om du klarar av tuffa situationer och kan säga nej.

Fika
I anslutning till matsalen kommer vi att bjuda på fika. Hit kommer besökare för att fylla på kaffe, ta en bulle, eller för att ha en trevlig samtalsstund med någon. Sök dig till denna avdelning om du uppskattar att träffa människor.

OBS! Vi har valt att genomföra detta evenemang trots rådande omständigheter då vi har anpassat oss efter existerande regler. Vi har genomfört planeringen för att säkerställa trygghet för både volontärer och besökare. Om situationen skulle förvärras eller reglerna förändras kan vi behöva ändra nuvarande plan. Detta kan komma att beröra dig som volontär. Vi förbehåller oss rättigheten att ställa in ditt pass om evenemanget inte kan genomföras enligt plan.

Skicka intresseanmälan »

Translate »
Top