coolminds.se

3D-pärlplattor: mönster
Hem > 3D-pärlplattor: mönster

3D-pärlplattor: mönster

Har du hört talas om 3D-pärlplattor? Mönster finns i två olika typer; vissa mönster har tappar och hål som passar in i varandra för att du ska kunna foga samman en figur, medan du i andra använder lim för att sätta ihop mönstret. Du hittar här mönster och beskrivning till hur du gör en robot, en julgran och ett löv.

Pärlplatta – robot

En söt 3D-robot är kul att göra med en pärlplatta. Att pärlplatta en robot är lätt. Pärla alla delarna, och sätt ihop både huvudet och kroppen till två lådor. Sätt fast armarna med klorna på vardera sidan av kroppen, och de två platta fötterna på undersidan – gärna med fötterna vinklade utåt och armarna vinklade framåt så att roboten känns mer vid liv och karaktärsfull. Antennerna sätter du i mitten på märkena på huvudet. Uppskruvningsnyckeln gör du två lager tjock och fäster sedan i ryggen på roboten.

Pärlplatta – julgran

Källa: Pinterest

En julgran är lätt att göra med pärlplatta, och blir ett roligt pyssel att hålla på med inför jul. Du gör helt enkelt som så att du pärlar gröna stjärnor i olika storlekar, från stor till riktigt liten, samt en brun bit stam och en gul liten stjärna. Mängden gröna stjärnor beror på hur hög gran du vill göra. När du har gjort alla delarna limmar du ihop dem i storleksordning, med en brun bit stam mellan varje grön stjärna och den gula stjärnan i toppen.

Pärlplatta – löv

Källa: Pinterest

Att göra ett löv med en pärlplatta är lätt. Variera gärna med röda, bruna, gula och orangea toner för att få en mysigt höstig känsla. Om du vill göra löven mer tredimensionella kan du göra halva lövet, på ena sidan om mittstjälken, som en separat bit. Limma sedan fast den med en liten eller stor vinkel, så att lövet böjer sig lite längs med mitten. Om du gör flera löv kan det vara snyggt att variera så att alla ser lite olika ut.