coolminds.se

Roliga aktiviteter för skollovet
Hem > Roliga aktiviteter för skollovet

Roliga aktiviteter för skollovet

När det är en lite längre ledighet från skolan på väg så är det så klart många som börjar fundera på vad det finns för roliga aktiviteter att hitta på och att ägna en dag eller en eftermiddag på, antingen i närheten eller som det vore kul att åka iväg till. Ibland kan det kännas svårt att komma på någonting, men här kan du därför hitta några bra idéer att prova på.

Tips på roliga aktiviteter

Allaaktiviteter.se finns roliga aktiviteter i mängder, där du kan söka både i kategorier baserat på vilken typ av aktivitet du är intresserad av och efter vilken ort den finns på. Tänk på att bara för att en viss aktivitet inte finns listad för din ort så betyder det inte att aktiviteten inte faktiskt går att göra där – utan använd gärna Alla Aktiviteter även som inspiration och se sedan efter om du kan hitta eller på egen hand utföra den typen av aktivitet i närheten av dig. Det finns mängder av roliga aktiviteter att inspireras av och som är roliga att göra på ett skollov.

Escape game

Har du provat på ett escape game någon gång? Det är roligt och spännande, och passar bra för både ett gäng kompisar eller dig och din familj. Det går ut på att du och övriga i ditt sällskap blir ”inlåsta” (bara på skoj så klart) i ett rum som är fullt med gåtor, logiska problem, ledtrådar och finurligheter, som ni ska försöka lösa för att få fram nyckeln eller koden som behövs för att ni ska kunna ta er ut innan tiden tar slut.

Gokart

Att köra gokart är roligt och fartfyllt, och är en kul aktivitet som går att göra på de flesta håll i landet så länge vädret är bra och det är tillräckligt varmt ute. En omgång brukar ta cirka tjugo minuter, men det går bra att boka in sig på två omgångar för den som vill. Man kan bli mer trött av det än vad man skulle kunna tro, så planera gärna in något lugnare att göra för resten av eftermiddagen.

Bumperball

Bumperball är något annorlunda och roligt för dig som kan dra ihop flera av dina kompisar – minst åtta personer men gärna fler – till en kul aktivitet. Det går ut på att spela fotboll, men med den stora ändringen att alla har på sig en jättestor bubbla som tål tacklingar och som du lätt studsar med. Det blir lite som en kombination av fotboll och radiobilarna på nöjesparker, med mycket skratt och stoj när ni stöter in i varandras bubblor medan ni försöker göra mål.

Paintball

Paintball är en rolig, intensiv och spännande aktivitet för dig som samlar ihop en grupp, desto fler desto bättre, som är lämplig för dig från sju år och uppåt. I paintball har du på dig skyddande kläder och hjälm, och har med dig en luftpistol som skjuter små färgkapslar som tydligt färgar den som blir träffad. Paintball går att spela med flera olika regler och mål, till exempel där ett lag ska försöka inta ett hus medan det andra ska försöka försvara det.