Programmering nivå 1

Finns det något roligare än att spela datorspel? Ja, att bygga sitt eget! I denna kurs får du lära dig mer om hur datorspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Under tio veckor lär du dig grunderna i programmering och spelutveckling och skapar flera egna spel som du kan ta med dig hem.

Nivå 1 innebär att kursen riktar sig till nybörjare som är ca 8-12 år. Vi utforskar då visuell programmering med hjälp av programmeringsspråket Scratch.

Tillfälle 1-3

Vi börjar kursen med att gå igenom vad programmering är för något och går igenom grunderna i hur en dator egentligen tänker. Vi sätter snabbt igång med att själva börja programmera i scratch och gör vårt första enkla spel redan första lektionen. Vid tillfälle två och tre ger vi oss på utmaningen att återskapa en gammal klassiker – Pong!

Tillfälle 4-5

Efter att ha gjort Pong går vi igenom vilka fler spelgenrer, stilar och typer det finns. Vi bestämmer oss vilken typ av spel vi nu ska göra tillsammans  och går djupare in grundläggande teori såsom if-statements, loopar och variabler. Vi går även djupare in i spelgrafik, så att barnen kan göra så alla deras spel får ett unikt och personligt utseende.

Tillfälle 6-8

De tre sista tillfällena tar vi all kunskap vi samlat under kursen och skapar helt egna spel! Kursen avslutas med att alla de olika spelen presenteras för föräldrar och vänner. Alla får så klart testa varandras spel, och spelen kommer att gå att få med sig hem.

Om du är intresserad av att se vad barnen programmerar under kursen kan du kika in här för att spela tidigare barns spel!

Kursens längd: 10 tillfällen


Start: Vecka 2–12 (med uppehåll under sportlovet vecka 8)

Tid: Onsdagar kl. 17-19

Rekommenderad ålder: 8+

Plats: I Cool Minds IT-lokaler på Norra Parkgatan 2 i Folkets Park

Pris: 1395:- *

*OBS: Medlemskap krävs och kostar 100:-. Medlemskap behöver bara betalas 1 gång per år och ger dig tillträde till alla våra kurser m.m.

Boka kurs

På Cool Minds vill vi öka barns kunskap via lek och aktivt deltagande. Vårt mål är att ge alla deltagare en rejäl kickstart, en start som gör dem redo för livet och den globala världen. Många yrkesdrömmar formas redan i tidig ålder och med ny kunskap väcks nya drömmar.


Om det är färre än tio anmälda barn till kursen så förbehåller vi oss rätten att inte genomföra kursen.

Translate »
Top