Drop in på Cool Minds

Utforska biologirummet, skapa i ljus- och keramikverkstaden och träd in i en virtuell värld i spelsalen! Drop in på Cool Minds innebär att man kan komma hit när som helst under öppettider. Besöket måste förbokas! 

Entrépris:

Under 1 år: Gratis
1 år-18 år: 75:-
18 år och uppåt: 50:-
Medlemmar oavsett ålder: 50:-

Entrépriset gäller per person och i det ingår alla drop in-aktiviteter med undantag för keramikmålning, drejning och ljusskapande. Då betalar man för respektive material.

Barn under 12 år får ej lämnas ensamma på Cool Minds. Det är tillåtet att barn över 15 år stannar tillsammans med sina syskon utan vårdnadshavare.

Förboka ditt besök

Drop in på Cool Minds måste för tillfället förbokas på grund av regeringens restriktioner. Det får vara maximalt sex stycken i varje sällskap. Det går att boka varje dag mellan kl: 10-19, men tänk på att boka ditt besök i tid! Bokningar som görs 24 timmar innan vald tid hinner inte alltid bekräftas.

Avvikande öppettider

23-25 december: stängt
31 december-1 januari: stängt

Se här för dagar som Cool Minds är stängt »


Boka drop in »

Skaparverkstaden

Här får du utlopp för din kreativitet! Bygg med byggsatser, dreja, skapa egna ljus eller varför inte måla egna konstverk på keramik? Här kan du även lära dig mer om plast och elektronik.

Drejning

Dreja och skulptera din egna figur med lufttorkande lera. Det finns två stycken drejskivor som man får snurra på för hand (eller fot). I början kan det vara svårt att dreja om man inte har tidigare erfarenhet av det, men du får självklart en genomgång av någon av Cool Minds pedagoger.

Pris: 60:-/per lera

Keramikmålning

I keramikverkstaden väljer du själv färg och design till din figur, tallrik, skål eller vad du önskar arbeta med. När du målat klart lämnar du din keramik på Cool Minds som sedan glaserar och bränner keramiken i en ugn. Om du lämnar din email kommer det ett mail till dig när keramiken är färdig att hämtas, det tar ungefär 1-2 veckor.

Pris: 65-200:-

Ljus

Rosa, knallblå eller vackert randiga? På Cool Minds kan man gjuta egna ljus i olika färger och former. Enkelt, kul och kreativt.

Vissa ljus kan ta längre tid att göra, detta beror på vilken storlek du väljer och hur många färger du vill ha.

Pris: 40-60:-

K’nex

K’nex är ett innovativt byggsystem som består av pinnar, kugghjul och klossar. K’nex byggsatser är en leksak som också med fördel kan användas som läromedel i naturvetenskap. Man kan göra allt från mekaniska små robotar till stora berg och dalbanor – och lära sig någonting samtidigt!

4DFrames

4DFrame är ett flexibelt, roligt och färgsprakande material liknande sugrör. Detta kan användas för att ta vara på uppfinnarglädje och öka kreativiteten. Med den här byggsatsen kan man bygga geometriska former och modeller.

Cribble Craft

Cribble Craft är en svensk innovation som bjuder in till lek och utvecklar spatial kognition hos barn! På Cool Minds kan man testa på denna byggsats under drop in. Med byggsatsen kan man bygga egna hus och rum och måla egen design på de olika bitarna. Mer info om Cribble Craft hittar ni på deras hemsida.

Plastslukaren

Kan du para ihop plastprodukt med rätt plastsymbol? Vet du vad din tröja, mobil eller leksak är gjord av? Här har du möjlighet att utforska och lära dig mer om plast för att sen testa dina kunskaper i ett plastpussel. Detta är första delen i ett spännande projekt om plast, kunskap och återvinning. Läs mer om plastslukaren här!

Teknikhörnan

I teknikhörnan kan du styra ett datorspel via en Arduino med hjälp av din hand. Här kan du dessutom styra en mängd andra komponenter med hjälp av elektronik ihopkopplat med en Arduino. Styr en lampa eller en fläkt genom att flytta sladdar som i sin tur leder strömmen mellan komponenten och Arduinon. I teknikhörnan kan du även kika på hur en dator ser ut inuti.

Pyssel

När springet i benen har avtagit och du känner för att sitta och varva ned så har du möjligheten att pyssla lite i vår pysselhörna. Här finns papper, pennor och liknande material som behövs för en rolig pysselstund. Kanske vill du prova vika papper likt den japanska papperskonsten Origami? Eller känner du inspirationen till att rita en alien? Möjligheterna är många i vår pysselavdelning, endast din fantasi sätter gränserna!

Spelsalen

Här kliver du in i spelens värld! Utforska virtuell reality, lär dig spela olika instrument, testa på interaktiva spel och mycket mer!

I spelsalen finns även traditionella brädspel för dig som inte är sugen på digitala spel.

Virtual reality

Virtual reality skapar en artificiell och sensorisk upplevelse du sent kommer att glömma. Genom att sätta på dig VR-glasögonen får du utforska allt från solsystemet till kluriga spel som du själv befinner dig i! Det finns risk för köbildning men då kan du passa på att titta in resten av Cool Minds aktiviteter.

Rekommenderad ålder över 6 år.

Konsolspel

I spelrummet kan du upptäcka Minecrafts kvadratiska värld! (Det finns andra spel att välja mellan också.) Här finns ett Playstation 3 med två kontroller, en fluffig matta, massor av kuddar och saccosäckar samt mysig belysning. Allt som behövs för en trevlig stund med spel!

Asteroid Escape

I detta interaktiva spel styr du ett rymdskepp genom att trampa dig fram på en träningscykel! En perfekt kombination av träning och underhållning! Detta spel har programmerats av Cool Minds pedagoger med hjälp av Arduino och Processing. På Cool Minds kan man delta i kurser där man lär sig att programmera den här typen av spel.

Arkadspel

Välkommen till arkadspelet som erbjuder en paus från den moderna tiden och en tillbakablick i retrovärldens arkadspel. Har du hört talas om Pac-Man förr? Eller kanske Donkey Kong? Dessa och många fler spel finns tillgängliga i Cool Minds drop in-verksamhet, det enda du behöver göra är att sätta dig och välja fritt bland utbudet. Det finns även möjlighet att spela två spelare i arkadspelet så ta med dig en kompis om du vill!

Instrumentspel

Cool Minds drop in-utbud passar även den musikintresserade, här kan du spela trummor utan riktiga trummor i det virtuella trumsetet Freedrums – coolt va? Är du mer intresserad av att spela på tangenter så finns även spelet Synthesia som gör det möjligt för dig att spela låtar på en riktig synth med hjälp av en skärm som berättar vilken tangent du ska spela på och när. Nästan som Guitar Hero fast med ett piano!

Brädspel

Ta en paus från den digitala världen. I spelsalen kan ni självklart även spela vanliga brädspel tillsammans. Få en trevlig gemensam stund tillsammans, kanske med en kopp kaffe, ett glas saft och en delicatoboll?

Biologisalen

Utforska biologisalens olika aktiviteter! Här finns det insekter, sniglar och mycket mer! Lär dig om hur du ser ut inuti och kika på hur dina fingeravtryck ser ut. 

Mikroskåp

I mikroskopet kan du kika på både insekter och dina egna fingeravtryck! Insekterna är inte levande, så du behöver inte vara rädd! Alla fingeravtryck är unika! Kika på hur ditt ser ut i biologisalen och jämför med din kompis. Du kan även kika närmre på ditt avtryck i mikroskåpet.

Kroppens anatomi

Här finns ett torso av en människa som man kan plocka isär och titta på hur organen i vår kropp ser ut. Det finns även en anatomidocka i form av en groda, samt två små modeller av människan och hjärnan.

Molekylset

Atom är naturens egna byggsten, och det finns atomer överallt. Med denna byggsats får man sätta ihop olika atomer för att skapa olika molekyler.

Celler

Här kan du se hur en cell ser ut i förstorat format. Cellerna är kroppens minsta byggsten. Det behövdes flera miljarder celler för att bygga din kropp. De flesta celler är mycket små och kan bara synas i mikroskop eller med hjälp av denna modell.

Sniglar

I biologirummet bor våra afrikanska jättesnäckor (Lissachatina reticulata). Här kan du titta på när snäckorna äter eller rör sig väldigt väldigt väldigt långsamt.

Rötter

Utforska sticklingar (små plantor) som placerats i vatten för att kunna exponera hela rotsystemet. Här får du lära dig mer om rötternas fascinerande användningsområden för växter – visste du till exempel att rötterna används för att växter ska kunna kommunicera sinsemellan?

Förboka ditt besök

Drop in på Cool Minds måste för tillfället förbokas på grund av regeringens restriktioner. Det får vara maximalt sex stycken i varje sällskap. Det går att boka varje dag mellan kl: 10-19. Se här för dagar som Cool Minds är stängt »

Boka drop in »

Covid-19 uppdatering 😷

På grund av rådande omständigheter har Cool Minds oregelbundna öppettider. Vi ber därför alla våra besökare att förboka sitt besök i god tid för för att få ett så bra besök som möjligt.

Translate »
Top