Besök Cool Minds utan att förboka!

 

Utforska biologirummet, skapa i ljus- och keramikverkstaden och träd in i en virtuell värld i spelsalen! Drop in på Cool Minds innebär att man kan komma hit när som helst under öppettider utan att förboka besöket. Kom hit och få ny kunskap samtidigt som det är roligt!

Drop in

Under 3 år: Gratis
3 år-18 år: 75:- / person
18 år och uppåt: 50:- / person
Medlemmar oavsett ålder: 50:- / person

I entrépriset ingår alla drop in-aktiviteter med undantag för keramikmålning, drejning och ljusskapande. Då betalar man för respektive material.

Avdelningar

Ljus- och keramikverkstad

I keramikverkstaden väljer du själv färg och design till din figur, tallrik, skål eller vad du önskar arbeta med. När du målat klart lämnar du din keramik på Cool Minds som sedan glaserar och bränner keramiken i en ugn. Om du lämnar din email kommer det ett mail till dig när keramiken är färdig att hämtas, det tar ungefär 1-2 veckor.

På Cool Minds kan man även dreja och skulptera din egna figur med lufttorkande lera. Det finns två stycken drejskivor som man får snurra på för hand (eller fot). I början kan det vara svårt att dreja om man inte har tidigare erfarenhet av det, men du får självklart en genomgång av någon av Cool Minds pedagoger.

Rosa, knallblå eller vackert randiga? På Cool Minds kan man gjuta egna ljus i olika färger och former. Enkelt, kul och kreativt.

Keramikverkstaden ingår inte i drop in-avgiften.
Drejning: 60:-
Keramikfigur: 65–200:-
Ljus: 40–60:-

Spelsalen

Virtual reality

Virtual reality skapar en artificiell och sensorisk upplevelse du sent kommer att glömma. Genom att sätta på dig VR-glasögonen får du utforska allt från solsystemet till kluriga spel som du själv befinner dig i! Det finns risk för köbildning men då kan du passa på att titta in resten av Cool Minds aktiviteter.

Rekommenderad ålder över 6 år.

Asteroid Escape

I detta interaktiva spel styr du ett rymdskepp genom att trampa dig fram på en träningscykel! En perfekt kombination av träning och underhållning! Detta spel har programmerats av Cool Minds pedagoger med hjälp av Arduino och Processing. På Cool Minds kan man delta i kurser där man lär sig att programmera den här typen av spel.

TV-spel

I spelrummet kan du upptäcka Minecrafts kvadratiska värld! (Det finns andra spel att välja mellan också.) Här finns ett Playstation 3 med två kontroller, en fluffig matta, massor av kuddar och saccosäckar samt mysig belysning. Allt som behövs för en trevlig stund med spel!

Synthesia

Med synthesia får du möjligheten att lära dig att spela piano på ett roligt sätt! Genom en skärm ser du vilka tangenter du ska trycka på för att spela olika melodier.

Biologirummet

Mikroskop

I mikroskopet kan du kika på både insekter och dina egna fingeravtryck! Insekterna är inte levande, så du behöver inte vara rädd! Fingeravtrycken gör du med hjälp av bläck på en bit papper.

Anatomi

Här finns ett torso av en människa som man kan plocka isär och titta på hur organen i vår kropp ser ut. Det finns även en anatomidocka i form av en groda, samt två små modeller av människan och hjärnan.

Molekylset

Atom är naturens egna byggsten, och det finns atomer överallt. Med denna byggsats får man sätta ihop olika atomer för att skapa olika molekyler.

Celler

Här kan du se hur en cell ser ut i förstorat format. Cellerna är kroppens minsta byggsten. Det behövdes flera miljarder celler för att bygga din kropp. De flesta celler är mycket små och kan bara synas i mikroskop eller med hjälp av denna modell.

Snäckor

I biologirummet bor våra afrikanska jättesnäckor (Lissachatina reticulata). Här kan du titta på när snäckorna äter eller rör sig väldigt väldigt väldigt långsamt.

Skaparverkstad

K’nex

K’nex är ett innovativt byggsystem som består av pinnar, kugghjul och klossar. K’nex byggsatser är en leksak som också med fördel kan användas som läromedel i naturvetenskap. Man kan göra allt från mekaniska små robotar till stora berg och dalbanor – och lära sig någonting samtidigt!

4DFrames

4DFrame är ett flexibelt, roligt och färgsprakande material liknande sugrör som kan användas för att ta vara på uppfinnarglädje och öka kreativiteten. Med den här byggsatsen kan man bygga geometriska former och modeller.

Cribble Craft

Cribble Craft är en svensk innovation som bjuder in till lek och utvecklar spatial kognition hos barn! På Cool Minds kan man testa på denna byggsats under drop in. Med byggsatsen kan man bygga egna hus och rum och måla egen design på de olika bitarna. Mer info om Cribble Craft hittar ni på deras hemsida.

Plastslukaren

Kan du para ihop plastprodukt med rätt plastsymbol? Vet du vad din tröja, mobil eller leksak är gjord av? Här har du möjlighet att utforska och lära dig mer om plast för att sen testa dina kunskaper i ett plastpussel. Detta är första delen i ett spännande projekt om plast, kunskap och återvinning. Läs mer om plastslukaren här!

Odla en överraskning

Här kan du på ett enkelt sätt skapa en kruka av pappersrullar, fylla på med jord och sedan plantera ett frö. Du får sedan ta med din planta hem och vattna regelbundet. Vad det blir för planta är en överraskning!

Translate »
Top