Jalla jalla en jul för alla!

Julkänslor sägs innebär mysiga, varma och glada känslor. För de som har det tufft ekonomiskt, är jul ofta snarare en börda fylld av stress. Jalla Jalla en Jul för Alla är en öppen julfest som arrangeras med målet att alla ska kunna fira en jul i gemenskap. Hos oss är alla välkomna, och vi bjuder på julmat, julklappar, underhållning, aktiviteter för både barn och vuxna och en massa kärlek.

Julfesten startade som gräsrotsprojekt av Soppkök Malmö under 2012 och har överlevt sedan dess under olika former. Med hjälp av sponsorer och volontärer har vi fortsatt anordnat en underbar upplevelse för alla. Julfesten för utsatta har blivit en tradition i Malmö som vi avser att hålla i varje år framöver. Varje år besöker cirka 1000 julfirare. Vi finansierar allt med donationer från allmänheten, företag och stiftelser. Vi tar emot både donationer av mat, julklappar och pengar. 100% av alla donationer går direkt till julfesten.

Julfesten kommer att arrangeras under 2020 men anpassas efter rådande restriktioner. Det innebär ett begränsat antal besökare och volontärer. Styrgruppen jobbar fortfarande på att planera om evenemanget.

Vill du bli uppdaterad om projektet? Följ oss på våra sociala medier nedan eller gå med i vårt nätverk på Facebook.

Delta som volontär

Det är med hjälp av volontärernas engagemang vi kan göra julfesten till en fantastisk upplevelse för alla besökare! Att arbeta som volontär med Jalla Jalla en Jul för Alla är en insats som kräver engagemang, en positiv inställning och en vilja att hjälpa andra.

Volontäranmälan för 2020 är öppen!

Läs noga igenom vad det innebär att vara volontär och det olika stationerna som finns »

Kan du inte delta som volontär på julfesten? Du har fortfarande möjlighet att göra en insats som volontär! Gå med i vårt volontärnätverk Nätverket Jalla Jalla en Jul för Alla för att se när vi behöver ett par extra händer!

 

Bidra till julfesten

Jalla Jalla en Jul för alla drivs ideellt och därför är varje bidrag av stort värde. Du kan bidra med en ekonomisk donation, i egenskap av företag eller med julklappsdonationer. Vill du donera på annat sätt eller diskutera samarbete? Maila jallajalla@coolminds.se!

Stötta julfesten med ett ekonomiskt bidrag

Varje krona går oavkortat till att hjälpa utsatta människor och vi tar tacksamt emot alla bidrag, stora som små. Märk ditt bidrag med ”Julfest”.

Swish: 1230971051

Bankgiro: 897-9056

Märk ditt bidrag med ”Julfest” om du vill att det ska gå specifikt till julfesten och inget annat av våra ideella projekt.

Donera julklappar

Gör julen god med oss! Ge julklappar till Malmös hemlösa, utsatta och ensamma! Inför Jalla jalla en jul för alla 2020 tar vi hjärtligt emot all hjälp vi kan få. Varje år välkomnar vi runt 1000 besökare, och vi vill ge julklappar till varenda en.

Vi tar emot allt från listan nedan. Julklapparna eller varorna kan lämnas till Cool Minds under vardagar kl 12-18 på Norra Parkgatan 2. Allt på listan nedan som doneras måste vara oanvända och oöppnat. Vi ber er även att lämna in gåvor oinslagna!

Julklappar vi söker:

♥ Tandborstar

♥ Deo

♥ Strumpor

♥ Underkläder

♥ Schampo

♥ Tandkräm

♥ Duschgel

♥ Leksaker (alla åldrar)

Övrigt vi söker:

♥ Saxar & tejp

♥ Brädspel & pyssel

♥ Juldekorationer

♥ Kaffe och te

♥ Godis, snacks och frukt

♥ Kaffemuggar och servetter

♥ Förkläden

♥ Handsprit, handskar, desinfektion och munskydd

Har du några frågor eller förslag på samarbeten? Eller vill ditt företag/organisation sponsra julfesten, med ett ekonomiskt bidrag, mat eller pengar? Skicka ett mail till: jallajalla@coolminds.se!

Q/A

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Program

Här hittar du kvällens program (inte släppt ännu)!

Ge julklappar till Malmös hemlösa, utsatta och ensamma!

Translate »
Top