Jalla jalla en jul för alla!

Julkänslor sägs innebär mysiga, varma och glada känslor. För de som har det tufft ekonomiskt, är jul ofta snarare en börda fylld av stress. Jalla Jalla en Jul för Alla är en öppen julfest som arrangeras med målet att alla ska kunna fira en jul i gemenskap. Julfesten kommer att arrangeras under 2020 men anpassas efter rådande restriktioner. Det innebär ett begränsat antal besökare och volontärer.

Under årets evenemang kommer vi att julvandra runt om i Malmö och bjuda på varma möten och god julfika. Vi kommer också att hjälpa till med julklappar. Är du i behov av julklappar behöver du ansöka om det här senast den 18/12!

Julfesten startade som gräsrotsprojekt av Soppkök Malmö under 2012 och har överlevt sedan dess under olika former. Med hjälp av sponsorer och volontärer har vi fortsatt anordnat en underbar upplevelse för alla. Julfesten för utsatta har blivit en tradition i Malmö som vi avser att hålla i varje år framöver. Varje år besöker cirka 1000 julfirare. Vi finansierar allt med donationer från allmänheten, företag och stiftelser. Vi tar emot både donationer av mat, julklappar och pengar. 100% av alla donationer går direkt till julfesten.

Vill du bli uppdaterad om projektet? Följ oss på våra sociala medier nedan eller gå med i vårt nätverk på Facebook.

Delta som volontär

Det är med hjälp av volontärernas engagemang vi kan göra julfesten till en fantastisk upplevelse för alla besökare! Att arbeta som volontär med Jalla Jalla en Jul för Alla är en insats som kräver engagemang, en positiv inställning och en vilja att hjälpa andra.

Volontäranmälan för 2020 är öppen!

Läs noga igenom vad det innebär att vara volontär och de olika stationerna som finns »

Kan du inte delta som volontär på julfesten? Du har fortfarande möjlighet att göra en insats som volontär! Gå med i vårt volontärnätverk Nätverket Jalla Jalla en Jul för Alla för att se när vi behöver ett par extra händer!

 

Bidra till julfesten

Jalla Jalla en Jul för alla drivs ideellt och därför är varje bidrag av stort värde. Du kan bidra med en ekonomisk donation, i egenskap av företag eller med julklappsdonationer. Vill du donera på annat sätt eller diskutera samarbete? Maila jallajalla@coolminds.se!

Stötta julfesten med ett ekonomiskt bidrag

Varje krona går oavkortat till att hjälpa utsatta människor och vi tar tacksamt emot alla bidrag, stora som små. Märk ditt bidrag med ”Julfest”.

Swish: 1230971051

Bankgiro: 897-9056

Märk ditt bidrag med ”Julfest” om du vill att det ska gå specifikt till julfesten och inget annat av våra ideella projekt.

Donera julklappar

Gör julen god med oss! Ge julklappar till Malmös behövande! Under Jalla jalla en jul för alla 2020 har vi fått göra om vår julklappsutdelning. Då vi inte längre kan bjuda in till storfest kommer vi istället ordna ett alternativ där behövande kan få ut ett kit julklappar i förskott. 

Vi tar emot allt från listan nedan. Julklapparna eller varorna kan lämnas till Cool Minds under helger kl 10-19 på Norra Parkgatan 2 senast den 20/12. För att lämna utanför denna tid, maila först jallajalla@coolminds.se. Allt på listan nedan som doneras måste vara oanvända och oöppnat. Vi ber er även att lämna in gåvor oinslagna!

Julklappar vi söker:

♥ Tandborstar

♥ Deo

♥ Strumpor

♥ Underkläder

♥ Schampo

♥ Tandkräm

♥ Duschgel

♥ Menskydd

♥ Julklappar till barn och ungdomar

Övrigt vi söker:

♥ Kaffe, te, glögg, portionsdryck/läsk och blandsaft

♥ Godis, kakor, snacks och frukt

♥ Kaffemuggar och servetter

♥ Handsprit, handskar och munskydd

♥ Donera gärna mat! Maila så fall först jallajalla@coolminds.se och beskriv vad du vill skänka.

Har du några frågor eller förslag på samarbeten? Eller vill ditt företag/organisation sponsra julfesten, med ett ekonomiskt bidrag, mat eller pengar? Skicka ett mail till: jallajalla@coolminds.se!

Q/A

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Behöver du julklappar? Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här senast den 18/12 för att ansöka om julklappar.

Ge julklappar till Malmös hemlösa, utsatta och ensamma!

Translate »
Top